60 ülkenin katılımıyla Kudüs toplantısı: Aksa’yı her zaman savunacağız

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 60 ülkeden din işleri başkanı, bakan ve başmüftülerin katılımıyla online “Mescid-i Aksa ve Kudüs” toplantısı yaptı. Erbaş’ın açıkladığı 12 maddelik sonuç bildirgesinde, “Terör devleti İsrail, bu tutumuyla bu coğrafyada barış ve huzurun önündeki en büyük engeldir. Mescid-i Aksa’yı her daim ve her zeminde savunacağız” denildi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı doğrultusunda Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 60 ülkeden din işleri başkanı/bakanının katılımıyla “Mescid-i Aksa ve Kudüs” gündemiyle düzenlenen toplantının sonuç bildirgesini, Sakarya İl Müftülüğünde kamuoyuyla paylaştı.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/05/12/04/10/resized_bf591-177845c1erbas2.jpg

DÜNYA
Filistinlilerin sokağa inmesinin ardından işgalciler Akka şehrini terk ediyor

ERDOĞAN TALİMATI VERDİ

DÜNYA
Hesap gününüz gelecek

BARIŞIN YOLU KUDÜS’TEN GEÇMEKTEDİR

Bildirgede, işgalciler tarafından mabet masumiyetinin sürekli ihlal edildiği ve mübarek Ramazan ayında mescitte ibadet eden Müslümanlara tüm dünyanın gözü önünde silahlarla müdahale edildiği anlatılarak, şu ifadelere yer verildi: “Bu insanlık dışı tutumu şiddetle lanetliyoruz, telin ediyoruz, kınıyoruz. Kudüs’te Müslümanların asırlardır yaşadıkları toprakları gasbetme girişimi ve Filistin halkının zorla evlerinden çıkarılması, tehcire zorlaması, bir insanlık suçudur ve asla kabul edilemez. Terör devleti İsrail, bu tutumuyla bu coğrafyada barış ve huzurun önündeki en büyük engeldir. Unutulmamalıdır ki dünya barışının yolu Orta Doğu’dan, Orta Doğu barışının yolu ise Kudüs’ten geçmektedir.

DÜNYA
Hamas işgalci İsrail'i roket yağmuruna tuttu

İŞGAL BİR AN ÖNCE DURSUN

GÜNDEM
İHH Genel Başkanı Yıldırım: Bu kadar yaygın intifada ilk defa bu sefer gerçekleşti

DÜNYA
Şehit Şeyh Ahmed Yasin’in unutulmayan röportajı: İsrail 2027’de yok olacak

KUDÜS FİLİSTİN’İN EBEDİ BAŞKENTİ

Bildirgede, Kudüs’ün Filistin’in ebedi başkenti olduğu ve hiçbir güç ya da politikanın bu hakikati değiştiremeyeceği vurgulanarak, bilgisi verildi.

DÜNYA
İsrail’in suç ortakları