2023’ün yol haritası bugün netleşiyor: 7. Kongre’de merak edilen 7 soru cevap bulacak

AK Parti’nin bugün “Türkiye için güven ve istikrar” sloganıyla yapılacak 7. Olağan Büyük Kongresi ve olası kabine değişikliğinde merak edilen 7 soru cevap bulacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 Manifestosu’nu açıklayacak. Kongre’de en çok merak edilen partideki değişim olacak. Teşkilatlarda yüzde 70 değişim olmuştu. Bunun MKYK’ya nasıl yansıyacağı belli olacak. MKYK üye sayısının 50’den 75’e çıkarılması hedefleniyor. Yeni MKYK’da siyasette olası ittifaklara ilişkin ipuçları olacak. Uzun süre AK Parti’de siyaset yapmış ama siyasete ara vermiş tecrübeli isimlerin MKYK’da ya da partinin diğer organlarında yer alıp almayacağı soruları cevap bulacak. Kulislerde, kabineden MKYK’ya kaydırmaların olabileceği belirtiliyor. Bazı bakanlıkların ayrılıp ayrılmayacağı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı sayısının artıp artmayacağı da kongreyle beraber olası kabine değişikliğinde öğrenilmiş olacak. Parti tüzüğünün değişip değişmeyeceği netleşecek.

Osman Özgan
2023 manifestosu ile üye sayısı 75’e çıkarılması beklenen MKYK’da yaşanacak değişim merak ediliyor.

AK Parti, 7. Olağan Büyük Kongresi’ni bugün yapacak. “Türkiye için güven ve istikrar” sloganıyla gerçekleştirilecek kongreyle birçok soru da cevap bulacak.

GÜNDEM
AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi'ne doğru

2. SEÇİM MESAJLARI Kongre ile 2023 seçimlerinin startı da verilecek2023 seçimleriyle ilgili teşkilatlara yönelik ne tür mesajlar vereceği de görünecek.

GÜNDEM
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ünal: Cumhurbaşkanı Kabinede yeni bir düzenlemeye gidecektir

4. TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ Bununla birlikte tüzük değişikliği yaşanıp yaşanmayacağı da netleşecek. Büyük kongre öncesinde parti tüzüğünde ihtiyaç duyulan değişiklikleri yapmak üzere komisyon kurulmasına karar verilmişti. Değişiklikle, yeni başkanlıkların kurulması ve var olan bazı başkanlıkların birleştirilmesi gündemde. Yine MKYK üye sayısının da 50’den 75’e çıkarılması hedefleniyor.

GÜNDEM
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal'dan 'yeni kabine' açıklaması

6. TECRÜBELİ SİYASETÇİLER Partinin en üst karar organı olan MKYK’ya, tecrübe ve birikimin yansıyacağı ifade ediliyor. Bu kapsamda, uzun süre AK Parti’de siyaset yapmış ve siyasete ara vermiş tecrübeli isimlerin, MKYK’da ya da partinin diğer organlarında yer alıp almayacağı sorusu da bugün cevap bulacak.

GÜNDEM
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kandemir: Yarın yeni listemizle halkımızın önüne çok güçlü bir şekilde çıkacağız