15 Temmuz İstiklal Sergisi Galata Köprüsü üzerinde açıldı

Beyoğlu Belediyesi tarafından düzenlenen 15 Temmuz İstiklal Sergisi, Galata Köprüsü’nde akşam saatlerinde organize edilen program ile açıldı. Sergi açılışında konuşan Vali Ali Yerlikaya, “İstiklal Marşımızın bütün mısralarının kelime kelime döküldüğü resimleri bugün görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Sergi, 17 Temmuz’a kadar ziyaret edilebilecek.

15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ üyelerinin gerçekleştirmeyi hedeflediği ve Türk milletinin püskürtmesi ile derdest edilen hain darbe girişiminin dördüncü yıl dönümünde Beyoğlu Belediyesi, Galata Köprüsü üzerinde sergi açılışı gerçekleştirdi.

"15 Temmuz İstiklal Sergisi"ne; İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı.Türk milletinin canlarını ortaya koyarak kazandığı 15 Temmuz zaferinin unutulmaması için düzenlenen sergide 15 Temmuz akşamı başlayan ve zafere ulaşan direnişin akıllarda kalan fotoğrafları yer aldı. Sergi, 17 Temmuz’a kadar ziyaret edilebilecek.

“15 Temmuz bir destanın adıdır”

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız ise, “Bugün bir ilki yaşıyoruz. 15 Temmuz’un arefesinde 15 Temmuz’un simge mekanlarından biri olan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nü hatırlatan Galata Köprüsü’nde 15 Temmuz’u anlatan bir fotoğraf sergisini sayın valimizle birlikte açmanın heyecanı, gururu içindeyiz. Ayasofya’nın açılmasının heyecanını yaşadığımız bugünlerde tam da Ayasofya’yı buradan gördüğümüz anlamlı yerde bu sergiyi açmak bizleri mutlu etmiştir. 15 Temmuz bir destanın adıdır. Milletin vatanına, bayrağına, devletine sahip çıktığı gündür. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın halkıyla meydanlarda buluştuğu gündür” ifadelerini kullandı.

“İstanbullu hemşehrilerimiz burada yeniden bu ruhu kuşansınlar diyorum”

Protokol üyeleri toplu fotoğraf çekiminin ardından sergiden ayrıldı.