Kahvaltıların vazgeçilmezi açma yapacağız bugün. Fırından çıkarırken nasıl kabardığına siz de şaşıracaksınız. E hadi şimdi mutfağa. Kolay gelsin...
Açma tarifi için malzemeler
Açma yapılışı
Öncelikle ılık süte şekeri ve mayayı ilave edip eriyip aktifleşmesini sağlayalım. Derin bir kaba bu karışımı ve un hariç diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım. Üzerine yavaş yavaş un ilave edip güzelce yoğuralım. Hamur kulak memesi kıvamından biraz daha yumuşak biraz ele yapışan bir hamur elde ettikten sonra hamurun üzerini temiz bir poşetle kapatıp üzerini örtelim mayalanması için yaklaşık 30-40 dk bekletelim.
Hamur mayalanınca mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle çay tabağı genişliğinde açıp rulo şeklinde sarıp sağlı sollu kıvırıp açma şekli verelim. Tüm hamuru bu şekilde yapalım. Daha sonra yağlı kağıt serili tepsimize yerleştirip üzerine yumurta sürelim. 15-20 dk da tepside mayalandırıp 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Açma kaç dakikada hazırlanır ve pişer?
50 dakikada hazırlanan açma 20 dakikada pişer.
Açma kalorisi ne kadar?
Zorluk seviyesi kolay olan açma kalorisi 268.