Evde nefis baklava tarifi

Çıtır kıvamı, incecik hamuruyla gönüllerde daimi tahtı bulunan tek ve yegane tatlımız; baklava. Bayramlarda kolaylıkla yapabileceğiniz enfes evde baklava tarifi hazırladık. Peki, evde baklava nasıl yapılır? Baklava dilimi nasıl kesilir? Hamur olan baklava nasıl kurtarılır? İşte, evde baklava nasıl yapılır? Evde baklava tarifi, malzemeleri, kalori değeri, pişirme süresi, püf noktası ve yapılışı. İşte tarifin bütün detayları sizlerle...

Evde baklava nasıl yapılır?

Dünya mutfak lezzetlerinin arasında bulunan aynı zamanda milli tatlımız olan baklavayı artık evde yapmak çok daha kolay. İşte, evde nefis baklava tarifi, püf noktaları, pişirme süresi ve malzemeleri.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2022/04/25/10/12/resized_f5444-4db3867460ee8ff486b2471eb4a92a57.webp

EV BAKLAVASI NASIL YAPILIR? ADIM ADIM EV BAKLAVASI TARİFİ

1. ADIM: Öncelikle şerbetini hazırlayıp soğumaya bırakalım. Şerbeti için; su ve şekeri bir tencereye alın ve ocağın altını açın. Şeker tamamen eriyip şerbet kaynamaya başlayınca 15 dakika kadar kaynatın, ardından limon suyunu da ekleyip 5 dakika daha kaynatın ve ocağın altını kapatıp şerbeti soğumaya bırakın.

2. ADIM: Hamuru için süt hariç diğer malzemeleri bir kaba alın ve ılık sütü yavaş yavaş ilave ederek yoğurmaya başlayın. Hamurun kıvamına göre ekstra süt ya da un ilave edebilirsiniz.

3. ADIM: Hamuru minimum 15 dakika yoğurun ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.

4. ADIM: Hazırladığınız hamuru 30 eşit bezeye ayırın. Bezelerin üstünü kurumamaları için nemli bir bezle örtün.

5. ADIM: Açmak için nişasta ve unu bir kapta karıştırın ve her bir bezeyi her seferinde bir miktar nişastalı un karışımından dökerek önce pasta tabağı büyüklüğünde açın

6. ADIM: Pasta tabağı büyüklüğünde açtığınız her bir hamuru tekrar üstlerine nişasta ve un karışımdan dökerek açabildiğiniz kadar ince olacak şekilde yuvarlak fırın tepsisi büyüklüğünde açın.

7. ADIM: Açtığınız hamurların arasına birbirlerine yapışmamaları için nişasta ve un karışımı dökerek üst üste dizin ve üstlerine nemli bir bez örterek 5 dakika kadar dinlenmeye bırakın.

8. ADIM: Kullanacağınız tepsinin dibini ve kenarlarını eritmiş olduğunuz tereyağıyla ve bir fırça yardımıyla güzelce yağlayın.

9. ADIM: Yağladığınız tepsiye 3 kat yufka serin ve üstüne bolca ceviz serpiştirin. Ardından üstüne 1 kat daha yufka serin ve tekrar ceviz serpiştirin. Bu şekilde bir kat yufka bir kat ceviz serperek devam edin sadece en üst kata 2 kat yufka serin ve üstüne ceviz serpmeyin.

10. ADIM: Tüm malzemeler bittiğinde baklavanızı istediğiniz gibi dilimleyin ve eritmiş olduğunuz tereyağını üstünde ıslanmamış yer kalmayacak şekilde tepsinin üstüne gezdirin.

11. ADIM: Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü güzelce kızarana dek yaklaşık 25 dakika pişirin.

12. ADIM: Baklava fırından çıkar çıkmaz üstüne soğumuş olan şerbeti dökün ve baklava şerbeti çekene dek minimum 3 saat bu şekilde bekletin.

13. ADIM: Baklavanız şerbetini çektiğinde servise hazırdır. Ilık ya da soğuk olarak servis edebilirsiniz.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2022/04/25/10/35/resized_0867b-f9c6ad6bevyapimikolaycevizlibaklavatarifi1533976454.jpg

EV BAKLAVASI TARİFİ MALZEMELERİ

Hamuru için:

Açmak için:

Şerbeti için:

İçi için:

Üzeri ve katları için:

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2022/04/25/10/35/resized_8d5d9-b7358e51evbaklavasiresim1015.jpg

EV BAKLAVASI YAPILIŞI

Hamuru Hazırlamak İçin:

Hamuru Açma ve Birleştirme Aşaması:

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2022/04/25/10/34/resized_33b6c-86b2da10resized_aa456747636aaevbaklavasi.jpg

EV BAKLAVASI PİŞİRME SÜRESİ: KAÇ DAKİKADA PİŞER?

1 tepsi baklava tarifinin hazırlama süresi 1.5 saat, pişirme süresi 45 dakikadır.

EV BAKLAVASI KALORİ DEĞERİ

1 porsiyon ev yapımı baklava 401 kaloridir.

EV BAKLAVASININ PÜF NOKTASI

Katları elinizden geldiğince ince açmaya özen gösterin ki baklava çıtır çıtır bir dokuda olsun.

EVDE BAKLAVA DİLİMİ NASIL KESİLİR?

Baklavayı yıldız şeklinde dilimlemek için öncelikle artı şeklinde kesin. Böylece baklava tepsisi 4 büyük dilime ayrılacak. Tekrar çapraz bir artı şeklinde daha keserek toplamda 8 büyük dilim elde edin. Ardından tepsiye paralel olarak dik şekilde kesmeye devam ederek baklavamıza şekil verebilirsiniz.

BAKLAVA NASIL MUHAFAZA EDİLİR?

Baklavanın ilk günkü lezzetini korumak için doğru şekilde saklamak gerekir. Baklava saklamak konusunda doğru bilinen bir yanlış ise buzdolabında saklamak. Eğer baklavayı buzdolabına koyarsanız çabucak şekerlenir ve lezzetini kaybeder. Baklava, kuru ve güneşten uzak bir yerde 5 güne kadar tazeliğini korur.

HAMUR OLAN BAKLAVA NASIL KURTARILIR?

Öncelikle baklavanın hamur olmaması için püf noktalarına dikkat etmelisiniz. Yeterince ince açılmamış hamurlar ile hazırlanan baklava ne yazık ki hamur olacaktır. Baklava yapmanın bir diğer püf noktası da şerbetini eklerken kontrollü olmak ve tek seferde şerbeti dökmemektir. Hamur çektikçe şerbeti eklerseniz baklavalar yeterince şerbetini çekmiş olur. Tek seferde şerbetini eklerseniz baklava hamur olur. Baklavanın hamur olmaması için püf noktalarını dikkatle uygulamalısınız aksi halde hamur olan baklava ne yazık ki kurtarılamaz.

ÖZGÜN
Zeytinyağlı yaprak sarma tarifi: Zeytinyağlı yaprak sarma malzemeleri, pişirme süresi ve yapılışı

ÖZGÜN
Yeri doldurulması imkansız tat: 'biber dolması'

ÖZGÜN
Şerbetli tatlılardan: 'Haşhaşlı revani'