Milyonları yakından ilgilendiriyor! Bakan Bilgin müjdeyi verdi: Emekli maaş ve bayram ikramiyesi artacak mı?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "En düşük emekli maaşını yükseltecek alternatif modellerimiz var. Bunun yanında emeklilerin aldığı bayram ikramiyeleri var bunları değerlendiren bir alternatif çalışmamız var" dedi. Peki en düşük emekli aylığı ne kadar olacak? Emekli bayram ikramiyeleri ne zaman ödenecek, hesaplara yatacak?

Emekli maaşı bayram ikramiyesi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türkiye Emekliler Derneği'ni ziyaretinde konuştu. Bakan Bilgin, konuşmasında şunları kaydetti; Enflasyonun tahribatına özellikle çalışanlar, emekliler maruz kalıyorlar. Onları sosyal devlet sorumlulu bilinciyle ne kadar koruyabilirsek bunu o kadar koruyalım. Bu bakımdan bilginiz gibi asgari ücreti bu düzeyde gerçekleştirdik.

Enflasyonda düşme eğilimi var bu eğilim devam edecek. Fakat olağan dışı gelişmeler ortaya çıkınca bunun çalışanların, emeklilerin gündelik hayatında tahribatını ortadan kaldıracak ilave tedbirlere ihtiyaç var. Biz çalışanlarımızı koruyoruz.

Emekli maaşı

En düşük emekli maaşına zam yapılacak mı?

Bayram ikramiyesi ne kadar olacak?

Emekli maaşı

Emekli maaşı yükselecek mi?

Emeklilerin beklediği, onların daha rahat nefes alacak, bugünkü tahribatın ekonomideki enflasyonist tahribatın karşısında onları koruyacak önerilerimizin de Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından olumlu değerlendirileceğini ümit ediyorum. Tahmin ediyorum bu çalışma bütün emeklilerin hayatında ciddi bir rahatlama sağlayacaktır.

Emekli bayram ikramiyesi

Ramazan Bayramı emekeli ikramiyesi ne kadar?

2023 yılında sosyal destek paketi ödemeleri. öğrenci bursları, asgari ücret, memur maaşı ve emekli maaşlarına zam yapıldı.

Ancak henüz 2023 yılında bayram ikramiyelerinin ne kadar olacağına ilişkin resmi bir açıklama bulunmuyor. Son olarak 2022 yılında Kurban ve Ramazan Bayramı’nda emeklilerin hesaplarına 1.100 TL aktarılmıştı.

Bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek?

Emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak?

2023 yılında emekli maaşı zam oranı %30 oldu. Emekli bayram ikramiyelerine bu oranda zam yapılması durumunda bayram ikramiyesi 1430 TL seviyelerine yükselecek. Konuyla ilgili resmi bir açıklama yapıldığında detaylar eklenecektir.

En düşük memur emekli maaşı ne kadar?

En düşük memur emekli maaşı 6 bin 78 TL’den 7 bin 901 TL oldu.

2023 memur maaşları

SGK ve Bağkur maaşları ne kadar?

ÖZGÜN
Fed'in kritik faiz kararı için gözler yeni toplantıda

ÖZGÜN
Altın fiyatları bir anda düştü: Uzmanlar kritik ayrıntıyı açıkladı

ÖZGÜN
Sağlık Bakanlığı 10 bin 900 sözleşmeli personel alımı ne zaman yapılacak: İşte branş ve kontenjan dağılımı