Elmalı turta görüntüsü ve lezzetiyle sevdiklerinize en güzel ikram olacak. Elmalı turta tarifinin yapılışına, malzemelerine, kalorisi ve püf noktalarına haberimizden ulaşabilirsiniz.
ELMALI TURTA TARİFİ NASIL YAPILIR?
ELMALI TURTA TARİFİ MALZEMELERİ
Hamur için:
2,5 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz tarçın
200 gram soğuk tereyağı
1/4 su bardağı toz şeker
1 adet büyük boy yumurta
2 yemek kaşığı buzlu su
Elma dolgusu için:
4 adet orta boy elma
1/2 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı toz tarçın
1/4 tatlı kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı toz muskat
1 yemek kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı tereyağı
ELMALI TURTA TARİFİ YAPILIŞI
ELMALI TURTA TARİFİ KALORİSİ KAÇ?
Bir dilim (ortalama 100 gram) elmalı turta, yaklaşık 250-300 kalori içermektedir. Bu değer, farklı tarifler ve malzemeler kullanıldığında değişebilir.
ELMALI TURTA TARİFİ PÜF NOKTALARI
Elmalı turta yaparken dikkat etmeniz gereken bazı püf noktaları şunlardır: