Dünyaca ünlü aşçıların menülerinden, otellerin dev mutfaklarına, gıda ve ekipman satın alımından medya organlarına kadar birçok platformda öncelik yerli ürünlere verilecek.Perakende, gıda ve turizm sektörünün önemli isimleri yerli üretimi desteklemek için omuz omuza verdi. 16-19 Ocak arasında Antalya Expo Center’da 435 katılımcının 3 bin 500’ün üzerinde markasını sergilediği 26. Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı, Antalya’da sürüyor. 36 ülkeden ve Türkiye’den 50 binin üzerinde profesyonel ziyaretçinin ağırlanacağı fuara, bu sene yerli üretim damgasını vurdu. Özellikle, yerli firmaların önemli anlaşmalara imza atması bekleniyor.
‘YERLİYSE YERİZ’ İTHALATLA SAVAŞTA
Bu amaçla gıda, tarım ve perakende sektörünün önde gelen sivil örgütleri bir araya gelerek ‘Yerliyse yeriz’ projesini başlattı. Türkiye’deki şefler öncülüğünde duyurulan proje kapsamında yerli üretimin desteklenmesine mutfaktan başlanacak. Ülkemizdeki aşçılar ve otel temsilcilerinin mutfaklarında yerli ürünlerin kullanılması ve toplumda da farkındalık oluşturulması bekleniyor.
SEKTÖR İÇİN ÖNEMLİ