Yatırımcının derdi faiz

Merkez Bankası, yüzde 17 olan politika faizini sabit tuttu. MÜSİAD Başkanı Abdurrahman Kaan, yatırımcıların, üretim ve ticareti canlandırmak, istihdamı artırmak için yüksek faiz baskısından kurtulması gerektiğini söyledi. Kaan, “Faiz artırımının bir düzeye kadar tolere edilebildiği, aksi halde özellikle yatırımlar üzerinde bırakacağı yıkıcı etkinin altını çizmek isteriz” dedi. q 5

Merkez Bankası PPK toplantısından politika faizini yüzde 17’de sabit bıraktı.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, Türkiye Cumhuriyet (TCMB) dünkü faiz kararı öncesi, yüksek faiz oranlarının yatırımlar üzerindeki olası negatif etkilerine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/01/21/10/41/resized_b2c88-b2ad8e53abdurrahmankaanmusiad.jpg

ÜLKENİN GÜCÜNÜ YATIRIM BELİRLER

EKONOMİ
Yüksek faiz yatırımın düşmanı

İŞ DÜNYASI ENFLASYONA KURBAN EDİLMESİN

Yatırımcıların, üretim ve ticareti canlandırmak, istihdamı artırmak, dolayısıyla enflasyonu baskılamak adına planlamalarının yüksek faiz etkisi ile dışlanmaması gerektiği görüşünde olduklarını vurgulayan MÜSİAD Başkanı, sözlerini şöyle tamamladı: “Gerek milli yatırımcılar gerekse doğrudan yabancı yatırımlar açısından daha uygun bir ortamın sağlanması ve bu ortamın üretim ve ihracata dönüşmesi temel hedefimizdir. Bu tespitten hareketle belli bir noktadan sonra faiz oranlarındaki aşağı yönlü hareketlerin yatırımlar açısından elzem olduğu açıktır.”

EKONOMİ
Faiz yükseldi yatırım durdu

MERKEZ FAİZİ SABİT BIRAKTI

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/01/21/10/45/resized_f3aee-ec95e72cnaciagbal.jpg

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/01/21/10/44/resized_8f413-b881b80emerkezbankasi.jpg

KORONA ENFLASYONU ETKİLEDİ

TCMB Para Politikası Kurulu duyurusunda, salgın döneminde sağlanan yüksek kredi büyümesinin birikimli etkileriyle güç kazanan iç talebin cari işlemler dengesi üzerindeki olumsuz etkisinin devam ettiği vurgulandı. Diğer taraftan, finansal koşullardaki sıkılaşmayla birlikte son dönemde kredi büyümesinin yavaşlamaya başladığı aktarılan duyuruda, iç talep koşullarının, döviz kuru başta olmak üzere birikimli maliyet etkilerinin, uluslararası gıda ve diğer emtia fiyatlarındaki yükseliş ve enflasyon beklentilerindeki yüksek seviyelerin, enflasyon görünümünü olumsuz etkilemeye devam ettiği belirtildi.