TUSAŞ Genel Müdürü Kotil: MMU'nun adını 1 Mayıs'ta Erdoğan'ın açıklamasını bekliyoruz

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Genel Müdürü Temel Kotil, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Milli Muharip Uçak'a (MMU) 1 Mayıs'ta tesislerinde gerçekleştirilecek törenle isim vermesini beklediklerini söyledi.

Kotil, 1 Mayıs'ta Sayın Cumhurbaşkanının TUSAȘ tesislerine bir ziyareti olacak. Burada MMU'ya isim vermesi de bekleniyor dedi.

TEKNOFEST İstanbul'u ziyaret eden Kotil açıklamalarda bulundu. Hürjet hakkında verdikleri sözü yerine getirerek, ilk uçuşuna şahit olmanın haklı gururunu yaşadıklarını belirten Kotil, "Bu Hürjet'in ilk uçuşu. Aslında tarihimiz için, teknoloji tarihi için çok önemli bir olay. İnsanlı süpersonik bir uçak, yüksek manevra yeteneğine sahip ve 7G kuvvetiyle manevra yapabiliyor. F-16 da 9G kuvvetine kadar manevra yapabiliyor, o bakımdan yakın. Üzerinde 3 ton mühimmat taşıyabiliyor ve Türk mühendisler tarafından tasarlandı. Tümüyle yüzde yüz Türk mühendisleri tasarladı" dedi.

Kotil, Hürjet'in üretim aşamasıyla ilgili özel bir belgeselin de hazırlandığını ve ilerleyen günlerde yayınlanmasını planladıklarını söyledi.

"Atak-2 'yukarıda kuş kadar hafifti'"

Atak-2'nin ilk uçuşu olmasına rağmen neredeyse 500'üncü uçuşuymuş gibi hareket ettiğini dile getiren Kotil, diye konuştu.

"Cumhuriyetimize 5 ürün hediye etmiş olacağız"

Kotil, "1 Mayıs'ta Sayın Cumhurbaşkanının TUSAȘ tesislerine bir ziyareti olacak. Burada MMU'ya isim vermesi de bekleniyor. Böyle bir durum söz konusu olacak mı?" sorusu üzerine ise şunları kaydetti:

EKONOMİ
Milli Muharip Uçak 1 Mayıs'ta sürprize hazırlanıyor

EKONOMİ
Milli Muharip Uçak piste çıktı: İşte ilk görüntüleri

EKONOMİ
Milli Muharip Uçak'ta yazılımcılar sahne alıyor: 100 kişi çalışıyor sayı 300'e çıkacak

EKONOMİ
Milli Muharip Uçak'ın ilk görüntüleri yayınlandı

EKONOMİ
Savunmada hedef 15 milyar dolar

EKONOMİ
Milli jetlere milli ekran

EKONOMİ
MMU'nun adını Erdoğan açıklayacak