Türkiye, Litvanyalı turistlerin gözde ülkesi oldu

Türkiye'nin Vilnius Büyükelçisi Barış Tantekin, geçen yıl Türkiye'ye Litvanya'dan 250 bini aşkın turist geldiğini belirterek, "Bu, nüfusa göre çok yüksek bir oran.

Türkiye, Litvanya'nın turizmde uğrak noktası oldu.

Türkiye'nin Vilnius Büyükelçisi Barış Tantekin, geçen yıl Türkiye'ye Litvanya'dan 250 bini aşkın turist geldiğini belirterek, dedi.

Vilnius'tan önce Ankara'da görevli olduğunu belirten Tantekin, ondan önce de 2017 ile 2020 yılları arasında Paris'te Başkonsolos olarak görev yaptığını anımsattı.

Tantekin, Vilnius'ta güven mektubunu sunduğu gün Türkiye'de deprem felaketlerinin yaşandığına değinerek, ifadesini kullandı.

Litvanya ile Türkiye'nin iki dost ve müttefik ülke olduğuna dikkati çeken Tantekin, bunu hem resmi temaslarda hem de Litvanya halkıyla temaslarında hissettiklerini belirtti.

Tantekin, iki ülke arasında canlı ve istikrarlı şekilde artan bir ticaret hacmi olduğunun altını çizerek, değerlendirmesinde bulundu.

Önceliklerinden birinin geleneksel ticaretin yanında yenilikçi alanda ticareti geliştirmek olduğuna işaret eden Büyükelçi Tantekin, " diye konuştu.

Tantekin, geçen yıl Türkiye'ye Litvanya'dan 250 bini aşkın turist geldiğini belirterek, ifadelerini kullandı.

Kovid-19 salgını döneminde tüm alanlarda olduğu gibi turizm rakamlarında da düşüş olduğunu hatırlatan Tantekin, sözlerini şöyle tamamladı: