Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) ile ASELSAN arasında "Dost-Düşman Tanıma Tanıtma Sistemi" ve "Sayısal Haberleşme Şebekesi" sözleşmeleri imzalandı.
ASELSAN'ın başarılı bir halka arz sürecinden geçtiğini ifade eden Demir, "Bugün atılan imzalar da ASELSAN'ın Türkiye için parlayan bir yıldız olduğunun bir kez daha teyidi olacaktır. Bu imzaların sözleşme bedeli yaklaşık 1,5 milyar liradır, bu da ASELSAN'ın geleceğe yönelik gücüyle ilgili çok iyi bilgi verecektir" değerlendirmesinde bulundu.
Sayısal Haberleşme Şebekesi projesinin güvenlik birimlerinin ses ve haberleşme ihtiyaçlarının giderilmesine yönelik olduğuna dikkati çeken Demir, ülkenin güvenliğinin sadece silahlı güçlerle değil, teknoloji alanında güvenli enerji, sağlık, ulaşım ve haberleşme imkanının da sağlanmasıyla olacağını, bu tür projelerin sürekli gündemlerinde bulunduğunu aktardı.
"Bu sistemleri üreten 5 ülkeden biri olacağız"
ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Haluk Görgün de NATO'nun aldığı kararla, Türkiye'nin ASELSAN ile özgün, yenilikçi ve kendi kendine yetecek çözümler oluşturmaya başladığına işaret ederek, "Bugün Hava ve Deniz Kuvvetleri komutanlıklarının ihtiyaçlarını karşılamak üzere IFF Mod 5/S cevaplayıcı, kısa-orta menzilli sorgulayıcı, uzun menzilli sorgulayıcı, birleşik sorgulayıcı-cevaplayıcı sistemlerinin geliştirilmesi seri üretiminin yapılması ve platformlarla birleştirilmesi projesinin imzası için buradayız" dedi.
Sayısal Haberleşme Projesi kapsamında, DMR Telsiz Sistemi altyapısının ilk fazda 15 ilde, 2. fazında 5 ilde tamamlandığını hatırlatan Görgün, imzalanan projeyle Ankara ve İstanbul'da da sayısal haberleşme altyapı sistemlerinin kurulmasının sağlanacağını aktardı.
Konuşmaların ardından, söz konusu iki sözleşme imzalandı.