TOKİ’den İzmir’de üst gelir grubu için konut üretileceği iddialarına ilişkin açıklama

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan’ın İzmir Karaburun’da üst gelir grubu için konut üretileceği iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

Arşiv

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan’ın son günlerde bazı basın yayın organlarında yer alan İzmir Karaburun’da TOKİ tarafından üst gelir grubu için konut üretileceği iddialarına ilişkin TOKİ tarafından yazılı bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, “İzmir ili Karaburun ilçesi İskele ve Merkez mahallelerinde toplam 216 bin 540 metrekare yüzölçümlü taşınmaz idaremiz mülkiyetindedir. 3194 sayılı İmar Kanunu ve ilgili yönetmeliklerinde imar planlarının hazırlanması ve yürürlüğe konulması ile ilgili ilkeler belirlenmiştir. Bu kapsamda söz konusu taşınmazlar için ilgili tüm kurum ve kuruluşlardan görüşler talep edilmiş, görüşler henüz tamamlanmamış, dolayısıyla herhangi bir planlama ve projelendirme süreci başlatılmamıştır. İdaremizce Türkiye genelinde yürütülen bütün çalışmalarda olduğu gibi Karaburun’da mülkiyetimizde bulunan taşınmazda da yatay mimari esas alınarak, kurumlardan gelecek görüşler, çevre yapılanma koşulları, planlama yapılırken uyulması gereken standartlar göz önünde bulundurularak çalışmalar yürütülecektir” denildi.

EKONOMİ
Konut satışları ocak ayında yüzde 25,1 arttı

"Kurumsal amaçlarımızdan biri de konut sektörünü örnek uygulamalarımızla disipline etmektir"

TOKİ’nin öncelikle dar ve orta gelirli vatandaşların sosyal konut ihtiyaçlarının karşılanması ile deprem bölgelerindeki konutların yapımı çalışmaları hedefinin bir motivasyon kaynağı olduğu belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Halkımıza hizmet edermiş gibi görünmek isteyenler projelerimize destek vermek yerine baltalamaya çalışmaktadırlar"

Açıklama şöyle devam etti: