Tarım Bakanı Pakdemirli: Üretim desteklerini artırıyoruz

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, tarımsal üretimde girdi maliyetlerini azaltmak için çalışmalar yaptıklarını, çiftçiye verilen destekleri mümkün olduğunca artırdıklarını açıkladı.

Yeni Şafak
ARŞİV

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Kırşehir programı kapsamında Bağbaşı Mezarlığı'ndaki Neşet Ertaş'ın kabrini ziyaret ederek dua okudu. Daha sonra kent merkezindeki AK Parti Kırşehir İl Başkanlığının seçim bürosunun açılışını gerçekleştiren Pakdemirli, vatandaşlara hitap ederek, Kırşehir Belediye Başkanı ve AK Parti'nin adayı Yaşar Bahçeci'ye destek istedi.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2019/02/14/06/38/resized_0ed6e-1623_tur_picture_20190214_17661293_17661289.jpg

Tarım ve orman ile ilgili bakanlıkların birleştirilmesiyle artık toprak ve suyu birlikte yönettiklerini belirten Pakdemirli, Kırşehir'in de sulama göleti ve baraj projelerini tamamlayacaklarını ifade etti.

Tarım sektörünün ekonomik faaliyetlerden ve döviz artışından çok fazla etkilendiğini vurgulayan Pakdemirli, şöyle konuştu:

Gübre ve yem fiyatları konusunda da çalışmalar yaptıklarını anlatan Pakdemirli, "Tarım kredi kooperatiflerimizden rica ettik, onlar da düşürebildikleri kadar düşürdüler. Sektöre de gerekli kontrolleri ve baskıyı yapıyoruz. Çiftçimizin, üreticimizin girdi masrafları yüksek diye." şeklinde konuştu.

Yerel seçim sürecine değinen Bakan Pakdemirli, 16 yıl önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde kurulan AK Parti'nin engellemelere rağmen kesintisiz bir şekilde millete hizmet etmeye devam ettiğini aktardı.

Milletin her zaman hizmet edenin ve demokrasinin yanında olduğunu vurgulayan Bakan Pakdemirli, şunları kaydetti:

Konuşmanın ardından seçim bürosu Bakan Pakdemirli, AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, AK Parti Kırşehir İl Başkanı Muzaffer Aslan ve diğer parti yöneticileri tarafından açıldı.