Tanzim satışlar başladı: Temizlik ürünleri de satılacak

Başta sebze ve meyve fiyatlarını düşürmek için oluşturulan tanzim satış noktalarında temizlik ürünleri de satılmaya başlanacak. Projenin ilk etabında İstanbul'da 50, Ankara'da ise 30 tanzim satış noktası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla hizmete sunuldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan,"Halk ekmekte nasıl ucuz ekmeği vatandaşımıza gönderdiysek, sebzede meyvede, temizlik malzemelerinde de buna gireceğiz. Oyunu hep beraber bozacağız. Bu terörü estirenlere müsaade etmeyeceğiz" dedi.

Yeni Şafak
Temizlik malzemeleri de tanzim satış listesine eklendi.

Sebze meyve fiyatlarını düşürmek için İstanbul'daki ilk mobil tanzim satış noktası dün Gaziosmanpaşa'da hayata geçirildi. İstanbul ve Ankara'da satışlar başlarken, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan, temizlik ürünlerinin de satışa çıkacağı müjdesini verdi. Peki tanzim satışlar İstanbul ve Ankara'da nerede yapılacak? Hangi ürünler satılacak?

İstanbul ve Ankara'da tanzim satışlar başladı

İlk tanzim satış noktasında patates ve soğan 3 liradan, portakal 2, elma 2,5 liradan satılırken, biber 7, salatalık ve domates 3,5 liradan alıcı buldu. Satışlar belediye koordinasyonunda mahallelerde seyyar olarak gerçekleştirilirken iki kiloluk kota da uygulamaya başlandı.

Temizlik ürünleri de satılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan,"Halk ekmekte nasıl ucuz ekmeği vatandaşımıza gönderdiysek, sebzede meyvede, temizlik malzemelerinde de buna gireceğiz. Oyunu hep beraber bozacağız. Bu terörü estirenlere müsaade etmeyeceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı'nın açıklamaları sonrası tanzim satış noktaları büyük merak konusu oldu. İşte, İstanbul ve Ankara'daki temizlik ürünü satılacak merkezler:

İstanbul

Ankara

"Halk sebze" 15 noktada daha kurulacak

Belirtilen bölgelerde bir mobil otobüs, 2 tır ve 32 metrekareden oluşan 12 adet çadırla hizmet verilecek. Başkentte 30 noktada, özellikle pahalı ürünler domates, salatalık, patlıcan, biber, soğan, kabak ve patatesin yer alması bekleniyor.

Ürünlerin Ankara'ya gelmeye başladığı, satışların pazartesiden itibaren başlayacağı öğrenildi.

GÜNDEM
Erdoğan'dan tanzim satış açıklaması: Temizlik ürünleri de satılacak

EKONOMİ
İstanbul'da tanzim satışlar başladı

EKONOMİ
Ankara'da tanzim satışlar başladı