SPEWS-II sisteminde testler tamamlandı: 21 F-16 uçağına takıldı

F-16 uçaklarının füze tehditlerine karşı korunması amacıyla ASELSAN tarafından geliştirilen SPEWS-II Elektronik Harp (EH) Kendini Koruma Sistemine yönelik testler tamamlandı. Savunma Sanayii Başkanlığı, koruma sisteminin şu ana kadar 21 F-16 uçağına takıldığını açıkladı.

Yeni Şafak
F-16'lar SPEWS-II Elektronik Harp sistemi tarafından donatılmaya başlandı.

F-16 uçaklarınn füze tehditlerine karşı korunması amacıyla ASELSAN tarafından geliştirilen SPEWS-II Elektronik Harp (EH) Kendini Koruma Sistemine yönelik testler tamamlandı.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Sistemler F-16’larımız üzerinde kullanılmaya başlandı. Sistem şu ana kadar 21 uçağa takıldı" denildi.

SPEWS-II Elektronik Harp Kendini Koruma Sistemi

SPEWS-II Elektronik Harp Kendini Koruma Sistemi (AN ALQ-178(V)5+), Türk F-16 Blok 50 uçakları için geliştirilen entegre bir radar ikaz ve karıştırma karşı tedbir sistemi olarak tasarlandı. Çalışmalar, ASELSAN ana yükleniciliğinde MİKES ve BAE Systems IESI ile yürütülüyor.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2019/02/07/01/05/resized_abda0-19e3792dturaf1024x768.jpg

Sistem kullanıcısına, esnek bir görev veri dosyası programlama alt yapısı, cihaz içi test CİT uçuş hattında programlama gibi olanaklar sunmaktadır.

EKONOMİ
Türkiye’nin denizlerdeki gururu: MİLGEM