Vergi ve Ekonomi Paketine ilişkin kanun teklifi kabul edildi

Muhtar maaşlarını asgari ücretin altında olmayacak şekilde düzenlemeyi de içeren, Vergi ve Ekonomi Paketine ilişkin kanun teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Arşiv

Ekonomi alanında düzenlemeler öngören teklif Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi. Düzenleme ile faizsiz konut sistemiyle oluşan mağduriyetler giderilecek. Muhtar maaşları ise asgari ücret düzeyine yükseltilecek.

Faizsiz konut mağduriyetine çözüm

Düzenleme ile faizsiz konut şirketlerinin tasfiyesi ile oluşan mağduriyetler giderilecek. Tasfiye edilen şirketlerin alacaklıları isterse izinli firmalarla yollarına devam edebilecek ya da şirketlerde biriken paralar, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından ödenecek.

Muhtar maaşlarına düzenleme

Vergi kaçakçılığında ceza artıyor

Vergi kanunlarına göre tutulan defter ve kayıtlar üzerinde hile ve tahrif edenler ve yanıltıcı belge düzenleyenler hakkındaki hapis cezasının üst sınırı 3 yıldan 5 yıla çıkacak. Defter, kayıt ve belgeleri yok edenler, sahte olarak düzenleyenler için öngörülen cezanın 5 yıllık üst sınırı 8 yıl olacak.

GÜNDEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhtarlara müjde: 'Gönlümüz razı olmadı' dedi ve güzel haberi duyurdu

Bu fiillerle vergi kaybı tespit edilmesine bağlı olarak tarh edilen verginin, gecikme faizi ve gecikme zammının tamamı ile kesilen cezaların yarısı ve buna isabet eden gecikme zammının; soruşturma evresinde ödenmesi halinde verilecek ceza yarı oranında, kovuşturma evresinde hüküm verilinceye kadar ödenmesi halinde ise verilecek ceza üçte bir oranında indirilecek. Tarh edilen vergi ve vergi aslına bağlı olarak kesilen cezanın bulunmadığı durumlarda verilecek ceza, yarı oranında indirilecek.

Kaçakçılık suçuna etkin pişmanlık hükmü getiriliyor

Bu suçların birden fazla takvim yılı veya vergilendirme dönemi içinde aynı suç işleme kararının icrası kapsamında işlenmesi halinde ceza, dörtte birden dörtte üç oranına kadar artırılabilecek.

Çiftçilerin aciz vesikasına bağlanan kredi borçları

Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borcu devam eden tarımsal üreticiler ve kefillerden kesin aciz vesikasına bağlanan alacak, faiz yürütülmeksizin takip edilecek ve yapılan tahsilat, tahsilatın yapıldığı ayı izleyen ayın ilk haftası içerisinde hazine hesabına aktarılacak.

EKONOMİ
Memur maaş zammına güncelleme