Savunmada uzay çağı

30 Ağustos’ta ilk uzay denemelerine başlanacağını duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan dün müjdeyi verdi: Tamamen milli ve yerli mühendislik kabiliyetlerimizle yaptığımız uydu fırlatma testleri başarıyla tamamlandı, 4 kere daha uzaya ulaştık.

Fazlı Şahan
Aselsan’ın küresel ölçekte birçok ilki başararak göğsümüzü kabarttığını, Türkiye’nin İHA, SİHA ve TİHA üretimindeyse dünyanın ilk 3-4 ülkesi içerisinde olduğunu belirten Erdoğan, “Türkiye bugün küresel tedarikçilerin çıkardığı tüm zorlukları ve ambargoları kendi gücüyle aşabilen bir ülke haline gelmiştir” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Aselsan’ın Gölbaşı’ndaki yerleşkesinde, Aselsan Yeni Sistem Tanıtımları ve Tesis Açılışları programında konuştu. Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şunlar:

Kıbrıs Harekatı’nın ardından Aselsan’ın faaliyete geçirilmesiyle ülkemiz yeni bir döneme adım atmıştır. Hükümete geldiğimizde öncelik verdiğimiz alanlardan biri savunma sanayiinin güçlendirilmesi oldu. 18 yılda savunma sanayiinde tam bağımsız Türkiye yolunda çalışmalarımızı sürdürdük. Kara ve deniz araçlarında dost ve müttefik ülkelerin ihtiyaçlarını da karşılayan bir ülke haline geldik.

GÜNDEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avustralya Başbakanı Morrison ile görüştü

ASELSAN GÖĞSÜMÜZÜ KABARTIYOR

EKONOMİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi: Uydu fırlatma testlerinde dört kez uzaya ulaşıldı

İHA VE SİHA’DA İLK 4’TEYİZ

İHA, SİHA ve TİHA üretimindeyse dünyanın ilk 3-4 ülkesi içerisindeyiz. Terörle mücadele operasyonlarımızı rahatça yapabiliyoruz, barış harekatlarını istediğimiz gibi yürütebiliyoruz. Geçmişin eksiklerini gidermekle ve bugünün hazırlıklarını yapmakla kalmıyor, geleceği de kucaklıyoruz. Gemilerinin savaş yönetimi mi? Geliştiriyoruz. İnsansız kara aracı mı? Üretiyoruz. Yapay zeka sistemleri mi? Çalışıyoruz.

GÜNDEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gizli açık bütün ambargoları kendi gücüyle aşabilen bir ülke haline geldik

KARAKULAK KULLANIMA HAZIR

YENİ NESİL ÜRÜNLERİ ÜRETİYORUZ

Uçak ve helikopterlerin yanı sıra, havadan karaya füzeler, seyir füzeleri ve İHA gibi araçlara da en etkili şekilde gerçekleştiriyor. Atom ismi verilen 35 mm mühimmat ile ülkemiz dünyada çok az ülkenin sahip olduğu bir yeteneğe sahip hale geldi. Bir yandan da güvenlik güçlerimizin sahadaki ihtiyaçları doğrultusunda yeni nesil ürünleri üretiyoruz. Yeni nesil Koral sistemimizi de bugün teslim ediyoruz.

GÜNDEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ekonomide ilk 10'a gireceğiz

UYDU FIRLATMA TESTLERİNİ BAŞARDIK

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/11/13/02/37/resized_66fc3-e36de2bbsonda1.jpg

Hedeflerimize en kısa sürede ulaşacağız

EKONOMİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Elektronik harpte bize güç kazandıracak 'Karakulak' dinleme sistemi kullanıma hazır

Ambargo uyguladılar Aselsan’da ürettik

Erdoğan, “Son dönemde Azerbaycanlı kardeşlerimize verdiğimiz destek sebebiyle İHA’larımızın bazılarında kullandığımız kameraya maalesef Kanada ambargo uyguladı. Biz Aselsan’da yenilerini ürettik, İHA’larımıza taktık, yolumuza devam ettik. Aynı kameraların daha da iyisini yapmak için projeyi başlattık. Kıbrıs Barış Harekatı’nın ardından kurulan Aselsan, bugün bir dünya şirketi olarak çok geniş bir alanda faaliyetlerini sürdürüyor” dedi.

Türkiye uzayın kapısını böyle açtı