Kur korumalı hesap cep şubede: Bankaya gitmeden de kur korumalı hesap açabilirsiniz

Üç haftayı geride bırakın kur korumalı veya altın korumalı TL mevduat hesabı artık bankaya gitmeden açılabiliyor. Bankaların geliştirdiği yazılımlar sayesinde internet şubesinden veya mobil şubeden de hesap açmak mümkün.

Ekonomi Servisi
Arşiv

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 20 Aralık’ta duyurduğu ve kamu bankalarının 21 Aralık’tan itibaren açmaya başladığı kur korumalı TL vadeli hesaplara ilgi gün geçtikçe artarken, bankalar geliştirdikleri yazılımlarla bu konudaki hizmet ağını genişletmesi sürüyor. Üç haftada 370 bin kişinin 136 milyar lira yatırdığı “Kur korumalı TL hesabı" artık bankaya gitmeden açılabiliyor.

EKONOMİ
136 milyar TL ‘korumalı kur’da

MOBİL ŞUBE İLE PARANI KUR KORUMALIYA AL

MOBİL UYGULAMADA SİZE KUR KORUMALI KARŞILIYOR

Başlangıçta bu hizmeti verip vermeme konusunda tereddütlü davranan bankalar kur korumalı hesap açtırmak isteyen müşterileri çekmek için artık birbiriyle yarışıyor. Bankaların mobil uygulamasına girdiğinizde karşınıza ilk olarak kur korumalı TL mevduatı hesabı tanıtımı çıkıyor. İlgili hesap türü üzerinden mevduat çekmeye çalışan bankaların önemli bir kısmının hala şubeye gitmeyi zorunlu kılması da dikkat çekiyor.

EKONOMİ
Bakan Nebati açıkladı: Kur korumalı mevduata katılım 131 milyar lirayı geçti

YURT DIŞINDA ÇALIŞANLAR DA AÇABİLİYOR

Gerçek kişiler 3, 6 ve 12 aylık vadelerle hesap açabiliyor. Şirketler ise 6 ve 12 ay vadelerde kur korumalı TL mevduat hesabı açabiliyor.

EKONOMİ
Bakan Nebati'den enflasyon açıklaması: Ocak ayında pik yapar Haziran 2023'te tek hane olur