Kenevirden x-Ray cihazı üretti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye'de üretiminin yeniden yapılmasına ilişkin açıklaması ile gündeme gelen kenevirden x-Ray cihazı üretildi. Sektöre yeni bir boyut kazandıran Technoarge firması tarafından üretilen x-Ray cihazları kenevirden yapılan kompozit kaplama sayesinde çevreye yayılan radyasyonu da sıfıra düşürüyor.

Yeni Şafak
Technoarge firması tarafından üretilen x-Ray cihazı.

İki Türk girişimcinin kurduğu TechnoArge tarafından kenevirden x-Ray cihazı üretildi.

Kenevirden üretilen kompozit kaplama sayesinde havalimanlarında valiz kontrolü yapılan x-Ray cihazlarının çevreye yaydığı radyasyon da sıfıra düşüyor.

VİRÜSLERİ DE DEZENFEKTE EDİYOR

Kenevir kaplamasıyla radyasyonu emen x-Ray cihazı, aynı zamanda valizleri de dezenfekte ederek virüslerin ülke ülke dolaşmasını engelliyor.

Halk sağlığı ile ilgili girişimlere imza atan şirketin geliştirdiği el dezenfektan makinesi, insanları bulaşıcı hastalıklardan koruyor.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2019/01/29/11/33/resized_7e0d8-8713f8a7xray2.jpg

'TOP NOKTAYA GİDİYORUZ'

TechnoArge Genel Müdürü Muzaffer Gökçimen:

"Kenevir konusunu aslında 3 yıldır çalışıyoruz. Dünyada kompozit kenevirde çok çok ilerideyiz. Kenevirden x-Ray cihazlarında şu anda 'top' noktaya gidiyoruz"

'RADYASYONUN ÖNÜNE GEÇTİK'

TechnoArge Pazarlama ve Satış Direktörü Selim Özler:

"x-Ray cihazımızın yüzde 65 kaplamasını kenevirden üretiyoruz. Malum x-Ray cihazları çok fazla radyasyon yayıyor. Bunun önüne geçtik"

EKONOMİ
Kenevirden üretilen x-Ray'ler havalimanında

EKONOMİ
17 ülkede basımı durduruldu

EKONOMİ
Bu kursu bitiren işsiz kalmıyor

EKONOMİ
Sürücü kurslarına kota geliyor