Kanuni sondaj gemisinin yolculuğu başlıyor

Karadeniz’deki doğalgaz rezervinin keşfi amacıyla sürdürülen çalışmalarda Türkali-2 kuyusundaki sondaj derinliği 2 bin 800 metreye ulaştı. Fatih Sondaj Gemisi’nin sondajını tamamladığı Sakarya Gaz Sahası’ndaki 10 kuyunun tamamlama ve test işlemleri Kanuni Sondaj Gemisi ile birlikte ikmal edilecek. TPAO Genel Müdürü Melih Han Bilgin de Mart ayı sonu itibariyle Kanuni Sondaj Gemisi’nin test işlemleri için Türkali kuyularında çalışmalara başlayacağını aktararak "Haziran ayı gibi testlerimizin sonuçlarını alabileceğimizi düşünüyoruz" dedi.

Kanuni Sondaj Gemisi’nin Mart ayı sonu itibariyle Sakarya Gaz Sahası’nda göreve başlaması bekleniyor.

Karadeniz’de gerçekleştirilecek hidrokarbon rezervlerini sondajla çıkartmak için Kasım ayından Filyos Limanı’na ulaşan Kanuni Sondaj Gemisi’nin Mart ayı sonu itibariyle Sakarya Gaz Sahası’nda göreve başlaması bekleniyor.

405 milyar metreküplük doğalgaz rezervinin karaya çıkartılması için Sakarya Gaz Sahası’nda ilk etapta 10 adet kuyunun sondajının tamamlanması bekleniyor. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Melih Han Bilgin bölgedeki çalışmaları aktardı.

EKONOMİ
Bakan Dönmez: Kanuni sondaj gemisi için geri sayım başladı

2019'un Karadeniz'de yürüttüğümüz üç boyutlu sismik çalışmaları

Kanuni Sondaj Gemisi’nin test işlemleri için hazırlıklarını tamamlamak üzere olduğunu aktaran Bilgin, şöyle dedi:

GÜNDEM
'Kanuni' sondaj gemisi İstanbul'da

"On adet Türkali kuyusu planlanmış durumda"

Genel Müdür Bilgin, Karadeniz İş Planı çerçevesinde Karadeniz’deki çalışmalara arama kuyularıyla devam edeceklerini aktardı.

GÜNDEM
Kanuni sondaj gemisinin yolculuğu başladı

150 kilometrelik boru hattıyla karaya çıkartılacak

TPAO Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Melih Han Bilgin, Filyos Limanı’nın önemine de dikkat çekti. Gazın kurulacak tesisle karaya çıkartılacağını belirten Bilgin, 150 kilometrelik boru hattının kurulacağını ifade etti.

EKONOMİ
'Kanuni' sondaj gemisinin kule dikimi yapıldı