Irkçılık zehri Avrupa’yı sardı: Kovmak için sıraya girdiler

Mülteci karneleri iyi olmayan Avrupa ülkeleri, kabul ettikleri sınırlı sayıdaki mültecileri de kovuyor. Suriyelilere “Siz çıkın Ukraynalılar gelecek” diyen Almanya ve Danimarka’nın peşine İsveç, Hollanda ve İtalya da takıldı. Bu üç ülke Suriye, diğer Ortadoğu ülkeleri ve Afrika kökenli mültecileri barınaklardan atmaya başladı.

Hatice Saka
İsveç, Hollanda ve İtalya, barınaklardaki Suriyeli ve Afrikalı mültecileri sokağa attı.

Rusya - Ukrayna savaşının ardından yeniden baş gösteren ‘Batı ırkçılığı’ tüm Avrupa’ya yayılıyor. Almanya ve Danimarka’dan sonra İsveç, Hollanda ve İtalya da; Suriye, Afrika ve Ortadoğulu mültecileri barınaklardan atmaya başladı. Gerekçe olarak da geçici barınma merkezlerinde bir yıl kalınabileceği ve bu sürenin dolduğu gösteriliyor. Barınaklardan çıkarılan mültecilerin yerlerine ise Ukraynalılar yerleştiriliyor.

ZORLA TAHLİYE

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2022/03/21/02/28/resized_2e337-406ec45dmc3bclteci5.jpg

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2022/03/21/02/28/resized_50fc0-cef75c82mc3bclteci7.jpg

EV, İŞ, OKUL HAZIR

Ortadoğu ve Afrikalı sığınmacıları sokakta bırakan Avrupalılar, Ukraynalılar için ise seferber oldu. İngiltere Ukrayna’dan gelen insanlara konut sağlamak izin ev programı başlatıldı. İngiltere de ayrıca evlerini Ukraynalılara açanlara ayda 350 sterlin ödenecek. Belçika kraliyet ailesi nisan ayı sonuna kadar üç Ukraynalı aileyi kraliyet konutlarında ağırlamak için kapılarını açacağını ilan etti. İtalyan Bakanlar Konseyi, Ukrayna’dan beklenen mülteci akınını karşılamak için bu yılın sonuna kadar olağanüstü hal ilan etti.

DÜNYA
Avrupa'da skandal mülteci uygulaması: Ukraynalılar için mevcut göçmenleri barınaklardan atıyorlar

KORUMA STATÜSÜ VE İLTİCA HAKKI DA VAR

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2022/03/21/02/27/resized_c507a-66d2329amc3bclteci3.jpg

Hiçbir mülteci bu desteği görmedi

Fransa’da yaşamını sürdüren Suriyeli aktivist ve avukat Zeyd El-Azzam da Avrupa’nın Ukraynalılara başka Afrika ve Ortadoğululara başka muamelede bulunduğunu söyledi. Avrupa halkının Ukraynalıların mücadelesine derin anlamlar yüklediğinin altını çizen El-Azzam, şunları söyledi:

DÜNYA
Birleşmiş Milletler: Ukrayna'dan komşu ülkelere geçen mülteci sayısının 3 milyona ulaştı

DÜNYA
Afgan ve Suriyeli mültecileri ölüme iten Yunanistan'dan iki yüzlü açıklama: Ukraynalı mültecileri kabul etmeye hazırız

DÜNYA
Avrupalı gazetecilerin ırkçı açıklamaları dehşete düşürdü: Bunlar Suriyeli değil bunlar bizimki gibi arabalara binen Avrupalılar