Bakan Karaismailoğlu müjdeyi verdi: Havalimanı metrosunda kasım ayında test sürüşlerini başlatacağız

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro hattında kasım ayında ilk sinyalizasyon test sürüşlerini başlatacağız" dedi. Karaismailoğlu, "Bizi gururlandıran başka bir husus da araç temininde maksimum oranında yerlilik şartı uygulamamızdır" şeklinde konuştu.

Arşiv

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, Gayrettepe-Kağıthane-Eyüpsultan-İstanbul Havalimanı Metro Hattı projesi Kağıthane İstasyonu’nda incelemelerde bulundu.

Ulaştırma Bakanlığı olarak İstanbul’un altyapı ve ulaşım alanındaki gelişimine büyük bir önem verdiklerini söyleyen Karaismailoğlu, "Yatırımlarımızı, yalnızca bugün için değil, gelecek kuşaklara da hizmet edecek şekilde tasarlayarak bir bir hayata geçiriyoruz. Özellikle toplu ulaşımda son günlerde yaşanan sıkıntılar, İstanbul’un ulaşım meselesinin, birilerinin keyfine bırakılacak bir konu olmadığını bir kez daha gösterdi. Milletimiz müsterih olsun; bizim ne İstanbul’un ne de tek bir vatandaşımızın mağdur edilmesine tahammülümüz olamaz" diye konuştu.

EKONOMİ
İstanbullulara müjde: Yeni havalimanı metro hattı geliyor

İstanbul’da 103.3 kilometrelik raylı sistem inşaatının devam ettiğini belirten Bakan Karaismailoğlu, şunları söyledi:

Havalimanı metro hattı ile ilgili son durumu da paylaşan Karaismailoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

Gayrettepe-Kağıthane-Eyüp-İstanbul Havalimanı Metrosu’nun açılmasıyla ciddi bir tasarrufun da sağlanacağına dikkat çeken Karaismailoğlu, "Şöyle ki, metro hattının tamamlanmasıyla birlikte 2022-2041 arası işletmesinde, karayolu bakım ve işletmesi açısından 45 milyon 133 bin euro, çevreye ve sağlığa duyarlı politikalarımıza uygun olarak, hava kirliliğinin azalması ve çevreye katkı açısından 247 milyon euro, zaman bakımından da 2 milyar 312 milyon euro kazanç elde edilecek. Metro hattımızın 20 yıllık işletme vizyonundaki ekonomik getirisi yaklaşık 2 milyar 639 milyon euro olacak" diye konuştu.