Elektrikte tarımsal faaliyet müjdesi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Tarımsal sulama tarife grubunun adını ‘tarımsal faaliyetler’ olarak değiştiriyoruz. Tarımsal faaliyetler elektrik tarifesinin içinde, hayvancılık başta olmak üzere bununla ilişkili konular yer alıyor” dedi.

Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv

Çiftçiye sunulan tarımsal sulama tarifesi desteklerinin kapsamı genişliyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, elektrikte "tarımsal sulama" tarifesinin adının "tarımsal faaliyetler" olarak değiştirileceğini belirterek, "Tarımsal faaliyetler elektrik tarifesinin içinde, hayvancılık başta olmak üzere bununla ilişkili konular yer alıyor. EPDK ve bakanlığımız bu konuda çalışıyor. En kısa sürede bu müjdeyi size vermiş olacağız" dedi.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2019/02/10/01/25/resized_3566a-f16c41e4elektriktetarimkelle.jpg

HAYVANCILIK DA DAHİL

BAKANLIK İNCELEMEDE

Bakan Dönmez, eskiden tarımsal sulama grubu sanayicilerinin, ticarethaneye göre daha düşük elektrik tarifesinden yaralandığını hatırlatarak, "Bu konuda bir çalışma yürüttük. Tarımsal sulama tarife grubunun adını 'tarımsal faaliyetler' olarak değiştiriyoruz. EPDK ve bakanlığımız konuda çalışıyor. Kısa sürede müjdeyi vereceğiz" dedi.

EKONOMİ
Arazi bankası kuruluyor