Dünyaca ünlü ekonomist Robin Brooks'tan Türkiye analizi: Muazzam bir patlama yapabilir

Türkiye'nin ikinci çeyrekte beklentilerin üzerinde yüzde 7,6 büyüme kaydetmesinin ardından dünyaca ünlü ekonomist gelişmekte olan ülke piyasaları analisti Robin Brooks'tan Türkiye analizi geldi. Brooks, Türkiye'nin imalat sanayi ve turizm sektörlerinin uluslararası pazarlar için rekabetçi gücüne dikkat çekerken, grafik analizini paylaştı.

Robin Brooks

Yeni Türkiye Ekonomi Modeli yabancı ekonomistlerin dikkatini çekiyor.

Dünyaca ünlü Uluslararası Finans Enstitüsü Başekonomisti Robin Brooks, gelişmekte olan ülke ekonomilerini değerlendirdi. Sosyal medya hesabından yaptığı grafikli paylaşımda Türkiye ekonomisine ilişkin verileri paylaştı. Türkiye'nin net ihracatının son 2 yılda GSYİH'ye olumlu katkıda bulunduğunun altını çizen Brooks, "Türkiye ekonomisi muazzam bir patlamayı yapabilir" dedi.

EKONOMİ
Bakan Nebati: Ekonomimiz yüzde 7,6 büyümüştür

REKABET GÜCÜNE DİKKAT ÇEKTİ

Uluslararası Finans Enstitüsü Baş Ekonomisti Robin Brooks, Türkiye'nin küresel ekonomide başarılı olması ve yüksek ihracat rakamları için, imalat ve turizm sektörlerindeki rekabet gücüne dikkat çekti.

Brooks, sosyal medya hesabından paylaştığı grafikle beraber Türkiye ekonomisi üzerine çarpıcı yorumlar yaptı. İşte o paylaşım:

'TÜRKİYE EKONOMİSİ BÜYÜK PATLAMA YAPABİLİR'

Brooks paylaşımında, "Grafikte pembe renkli bölümde Türkiye'nin net ihracatı incelendiğinde son 2 yılda büyümeye doğrudan olumlu katkıda bulunduğu görülüyor. Bu durum Türkiye'nin imalat sanayi ve turizm de uluslararası pazarlar için rekabetçi bir yapıya sahip olmasıyla alakalı. Türkiye ekonomisinin büyük patlama yapması için küresel piyasalar için piyasa dostu adım atması yeterli. Ekonomi politikasında heteredoks yaklaşımdan ortodoksiye yönelik küçük bir kayma bile bu büyük patlamayı serbest bırakacaktır" ifadelerine yer verdi.

EKONOMİ
Türkiye ekonomisi ikinci çeyrekte yüzde 7,6 büyüdü

EKONOMİ
Dünyanın ekonomisi Türkiye'de konuşulacak

EKONOMİ
Bloomberg'den dikkat çeken analiz: Türkiye enflasyona rağmen raydan çıkmıyor