Dijital para ile kriptoyu karıştırmayın: Vergi muafiyeti kalıcı olacak

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, dijital para ile kripto varlıkları birbirine karıştırmamak gerektiğini söyledi. Dijital paralara yönelik alt yapı oluşturacaklarını belirten Elvan, “TL karşılığı dijital paradan bahsediyoruz. Kripto paralarla ilgili çok ciddi kaygılarımız var” dedi. Elvan, basit usule tabi esnafa gelir vergisi muafiyetinin kalıcı olarak uygulanacağını da açıkladı.

Lütfi Elvan

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Ekonomi Reform Paketi kapsamında dijital paraya yönelik tedbirlerin de yer aldığını hatırlatırken, bu alanda bir altyapı oluşturacaklarının bilgisini verdi. Dijital para ile kriptoyu birbirine karıştırmamak gerektiğini ifade eden Elvan, “TL karşılığı dijital paradan bahsediyoruz. Kripto paralarla ilgili çok ciddi kaygılarımız var” şeklinde konuştu. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının dijital para konusunda çalıştığını anlatan Elvan, teknolojik altyapı için Ar-Ge projesinin yürütüldüğünü aktardı. Anadolu Ajansı Editör Masası’nda konuşan Elvan, “Yasal altyapı için hazırlığımızı yaptık. Dijital para konusunda bir yol haritası oluşturuldu” dedi.

EKONOMİ
Kripto parada günlük işlem 4 milyar lira

KAMUOYUYLA PAYLAŞILACAK

EKONOMİ
Maliye Bakanlığı'ndan kripto para açıklaması: İşbirliği halinde çalışma yürütülüyor

ESNAFA DESTEK KALICI OLACAK

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde esnafa sağlanan desteklerle alakalı detayları da paylaşan Bakan Elvan, esnafa getirilecek istisna uygulamasının, basit usulde vergilendirilen 850 bin esnafı ilgilendirdiği bilgisini verdi. Elvandiye konuştu.

EKONOMİ
Kripto paradan biz de kaygılıyız

BÜYÜKELÇİLERLE BİR ARAYA GELECEĞİZ

GÜNDEM
Kripto para çetesine operasyon: Çin'e "hayali kripto para" satıyorlardı

Ekonomi Reform Paketinin yabancılara anlatılması adına da çalışmalar yürüttüklerini vurgulayan Elvan, çok değişik ülkelerden, büyükelçiliklerinden paketle ilgili bilgi istenildiğini söyledi. Elvan, “Önümüzdeki günlerde Avrupa Birliği (AB) başta olmak üzere G20 ülkelerinin büyükelçileriyle bir araya geleceğiz. Ekonomi Reformlarının detaylarını paylaşacağız” dedi. Yabancı yatırımcılarla da bir araya geleceklerini vurgulayan Elvan, onlara da programı kapsamı bir şekilde anlatacaklarının altını çizdi.

Ekonomi Reform Paketi'ne yönelik eylem planını en geç önümüzdeki hafta salı günü açıklayacaklarını aktaran Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, bu doğrultuda takip takvimini de paylaşacaklarını ifade etti. Atılacak adımlara yönelik bilgi veren Elvan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;