Devlet teşvikleri yatırımların önünü açıyor: Güneş enerjisinde doğru yoldayız

Yenilenebilir enerji kaynaklarında Türkiye’nin doğru bir model izlediğini belirten KOLEN Enerji Genel Müdürü Uğur Karayurt, devlet tarafından sağlanan teşviklerle özellikle güneş enerjisinde yatırım cazibesinin arttığını vurguladı. Karayurt, “Şu anda yatırım için en cazip zaman” dedi.

Burak Karaca
Arşiv

Türkiye güneş enerjisi kurulu gücünü artırmaya yönelik adımları kararlılıkla sürdürürken, 2021 yıl sonu itibariyle 7 bin 816 megavat kurulu güce ulaşıldı. 2016 yılında başlayan güneş enerjisi yatırımlarındaki artışın 2022 yılında hızlanması bekleniyor. Özellikle devletin bu alanda sağladığı teşviklerle, bireysel yatırımların artması hedefleniyor.

YATIRIM YAPMAK İÇİN EN DOĞRU ZAMAN

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2022/03/07/05/30/resized_4d791-ca75887fuc49furkarayurt.jpg

EKONOMİ
Enerjide beş milyar dolarlık hamle: Yatırım için geri sayım başladı

Devletin sağladığı teşviklerin, yatırımları hızlandıracağını söyleyen Karayurt, “Bu alanda çok büyük potansiyelimiz var. Yani daha gidecek yolumuz uzun” diye konuştu. Güneş enerjisi santrallerine(GES) iletim üzerinden bağlanma imkanı getirildiğini vurgulayan Karayurt, sürecin devlet tarafından yakından takip edildiğini ve sürekli olarak geliştirildiğini bildirdi.

FİRMALARDAN TALEP GELMEYE BAŞLADI

Yenilenebilir sistem tek çözüm yolu

Enerjide geleceğin garanti altına alınması adına güneş, rüzgar, jeotermal ve diğer kaynakların azami ölçüde kullanılması gerektiğini söyleyen Uğur Karayurt, “Bu işin başka bir çözümü yok” dedi. Yeşil Mutabakat, konusuna da değinen Karayurt, “Bütün mekanizmaları çalıştırmak gerekiyor. Sertifikasyonu da çalıştıracağız. Çatı GES’leri de çalıştıracağız” dedi.

EKONOMİ
Yatırımcı yüzünü güneşe döndü

ÖNCE KEŞİF SONRA TEKLİF

EKONOMİ
Güneşte 2022 hedefi 11 bin megavat