Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hedefimiz 30 milyar dolar

Türkiye-İran İş Forumu'nda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hedefimiz İran ile ikili ekonomik ilişkilerimizi siyasi ilişkilerimizle aynı seviyeye çıkarmaktır. İkili ticari hacmimizi 30 milyar dolar seviyesine çıkarmayı hedefliyoruz. Maalesef bu şu anki rakamlar hedeflediğimiz seviyenin oldukça altında kaldı" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-İran İş Forumu'nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-İran İş Forumu'nda konuştu. Erdoğan, "Hedefimiz İran ile ikili ekonomik ilişkilerimizi siyasi ilişkilerimizle aynı seviyeye çıkarmaktır. İkili ticari hacmimizi 30 milyar dolar seviyesine çıkarmayı hedefliyoruz. Maalesef bu şu anki rakamlar hedeflediğimiz seviyenin oldukça altında kaldı" dedi.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2018/12/20/06/30/resized_e404a-18913f2a33200600.jpg

Konuşmasında öne çıkanlar şöyle:

"Cumhurbaşkanı'nın bu ziyaretinin tercihli ticaret anlaşması konunda dönüm noktası olduğunu düşünüyorum.

"Talimatımızı verdik"

Korumacı refleksleri geride bırakmamız, ticaretin mantığına uygun şekilde süreci yürütmemiz gerekiyor. Ancak bu şekilde ikili ticaretimizde hedeflediğimiz seviyeleri yakalayabiliriz. Sayın Cumhurbaşkanı'nın bu ziyaretinin tercihli ticaret anlaşmasının genişletilmesi müzakerelerinde bir dönüm noktası teşkil edeceğini düşünüyorum.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2018/12/20/05/56/resized_a8230-1619_eng_picture_20181220_17199025_17199020.jpg

"İnsanlık barışa muhtaç savaşa değil"

Tek taraflı atılan bu adımın uluslararası işbirliğine ve güven ortamına zarar vereceğini muhataplarımıza söylüyoruz. İnsanlık barışa muhtaç, savaşa değil.

Yaptırımları kabul etmediğimizi, hiç kimsenin İran ile ticari ilişkilerimizi sonlandıracağını düşünmemesi gerektiğini tekrarlamak istiyorum.

Yaptırımların özellikle bankacılık sisteminden kaynaklanan bazı belirsizliklere yol açtığının farkındayız. Her şeye rağmen bu sorunların çözüme kavuşabileceğine inanıyoruz. Bu konuda karşılıklı dayanışma çerçevesinde birlikte çalışma ve bir yol haritası oluşturma konusunda mutabık kaldık.

GÜNDEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Farsça sözleri İranlı misafirlerden alkış aldı

EKONOMİ
TÜİK asgari ücret önerisini açıkladı

EKONOMİ
Milli füze 280 km uzaklıktaki hedefi tam isabet vurdu