BDDK'dan normalleşme döneminde kolaylık kararları

BDDK, yeni tip koronavirüs salgını sonrası normalleşme döneminde finansal kurumlara bireysel ve ticari müşterilere kolaylık sağlayacakları hususları bildirdi.

BDDK'dan banka müşterilerine kolaylık mesajı geldi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), banka ve banka dışı mali kuruluşlara normalleşme döneminde bireysel ve ticari müşterilere kolaylık sağlamaları konusunda 11 maddelik talimat hazırladı.

EKONOMİ
BDDK ceza yağdırdı: Banka dışı 16 mali kuruluşa toplam 2,1 milyon TL idari para cezası

Kredi kartı aidatlarına kolaylık

EKONOMİ
Bilgi sistemlerine ilişkin yönetmeliğe tarih düzeltmesi

Kredi sigortalarında etkin sorgulama ve tazmin

BDDK, ilgili kurumların Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve ilgili alt düzenlemelerine uygun hareket etmesi gerektiğinin altını çizdi. Kurum, krediye bağlı sigorta poliçelerinde temerrüt hali gerçekleşince tazmin koşulları oluşup oluşmadığının kendiliğinden sorgulanması, varsa kredi geri ödemesinin sigorta poliçesinden kolayca karşılanmasını sağlayacak bir sistemin işletilmesine gerekliliğine işaret etti.

EKONOMİ
BDDK koronavirüse karşı 50'ye yakın düzenleme yaptı

Bankacılıkta 60 yaş üstü ve emeklilere kolaylık

Kaynaklara göre, BDDK'dan bankalara giden yazıda, ifadeleri yer aldı.

EKONOMİ
BDDK açıkladı: Kredi kartı taksit süreleri 12 aydan 18 aya çıkarıldı

Salgın döneminin başında bankalara talimat verilmişti

BDDK, bankalar ve banka dışı mali kuruluşlarla ilgili müşterilerden gelen taleplerin düzenli olarak takip edildiğini ve verilen talimata uygun hareket edilmesi gerektiğini bildirdi.

Kurum, 20 Mart’ta bankalara gönderdiği talimatla Kovid-19 salgını döneminde bankaların müşterilere kolaylık sağlamasını istemiş, iş dünyası ve vatandaşların salgın dönemini en az hasarla atlatabilmesi için 50'ye yakın tedbiri hayata geçirmişti.