Bayraktar Kızılelma üretim hattında

Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Muharip İnsansız Savaş Uçağı (MİUS) ‘Bayraktar Kızılelma’nın ilk prototipi üretim geliştirme hattına girdi...

Yusuf Özdemir
Bayraktar Kızılelma harp sahasında dengeleri değiştirecek.

Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Muharip İnsansız Savaş Uçağı (MİUS) ‘Bayraktar Kızılelma’nın ilk prototipi üretim geliştirme hattına girdi. İlk test uçuşu 2023’te yapılacak olan Bayraktar Kızılelma’nın, 2025’te envantere girmesi planlanıyor. Sosyal medya hesabından MİUS’a ilişkin paylaşımda bulunan Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar , “Üretim hattına 3 buçuk yıl sonra daha büyük ve daha çevik bir balık girdi. İnsansız Savaş Uçağı Bayraktar Kızılelma bizi geleceğe taşıyacak” dedi.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2022/03/13/07/14/resized_238e1-c6d8e599selc3a7ukdekupe.jpg

AGRESİF MANEVRALARLA HAVA MUHAREBESİ

5 SAAT HAVADA KALABİLECEK

İnsanlı savaş uçaklarının tasarım süreçlerinde en kritik hususlardan biri olarak değerlendirilen düşük radar kesitine sahip olma özelliği Bayraktar Kızılelma’nın tasarımında da öncelikli olarak dikkate alındı. Düşük radar izi sayesinde en zorlu görevleri başarıyla gerçekleştirecek olan Bayraktar Kızılelma’nın 6 ton kalkış ağırlığına sahip olması hedefleniyor. 5 saat havada kalabilmesi planlanan Bayraktar Kızılelma, entegre edilecek AESA radar ile yüksek durumsal farkındalığa da sahip olacak.

GÜNDEM
İsmail Saymaz: Medyamız büyütüyor sanıyordum ama gerçekten de Ukrayna'da Türk'üm deyince Bayraktar diyorlar