Bakan Karaismailoğlu'dan hızlı tren müjdesi: Haziranda vatandaşın hizmetinde

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada, "Hızlı tren hattında Ankara-Sivas'ta sona geldik. Son ayarları yapıyoruz. Haziran ayı itibariyle projemizi tamamlayıp vatandaşımızın hizmetine sunacağız." ifadelerini kullandı.

Arşiv

Ankara-Yozgat-Sivas illerini birbirine bağlayan Ankara-Sivas hattında ise son aşamaya gelindi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, proje çalışmalarını yerinde inceleyerek açıklamalarda bulundu. Projenin tamamlanma aşamasında olduğunu ifade eden karaismailoğlu "Hızlı tren hattında Ankara-Sivas'ta sona geldik. Son ayarları yapıyoruz. Haziran ayı itibariyle projemizi tamamlayıp vatandaşımızın hizmetine sunacağız." dedi.

"Ankara-İstanbul hatlarımız çalışıyor"

Karaismailoğlu, "TÜRKSAT 5A uydumuzla, Kömürkah köprumüzle açılışlarımız temel atmalarımız bir bir devam ediyor. Ülkemiz 2009 yılında yüksek hızlı tren konforuyla tanıştı. Bu artarak devam ediyor. Ankara-İstanbul hatlarımız çalışıyor. Ankara-Konya, Ankara-Eskişehir hatlarımız devam ediyor. Yine Konya ve Karaman arasında da önemli bir çalışmamız var. Haziran ayı itibarıyla Konya'yı da Karaman'a hızlı tren hattıyla buluşturmuş olacağız." ifadelerini kullandı.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/03/11/02/24/resized_69425-033dfdc5fds_240.jpg

EKONOMİ
TCDD bu yıl Ankara-Sivas YHT hattına 2 milyar lira harcayacak

EKONOMİ
Ankara- Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı, 2020 yılı içerisinde hizmete girecek

EKONOMİ
Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattının testleri başladı

EKONOMİ
Ankara-Sivas YHT hattının performans testlerini yapan tren yeniden Sivas'a geldi