Avrupa ülkeleri Çin’den uzaklaşıyor: Üretimlerini Türkiye’ye taşıyorlar

Kaliteli iş gücü ve lojistik imkanları nedeniyle öne çıkan Türkiye, Avrupa başta olmak üzere çok sayıda ülkeden yatırım çekiyor. Uluslararası bir çok firma üretim merkezlerini Türkiye’ye taşıyor. Avusturya’nın Ticaret Müsteşarı Georg Karabaczek, “Firmalar artık Çin’den Türkiye’ye kayıyor” dedi. Danimarkalı rüzgar enerjisi şirketi Vestas da ülkemizde büyüme kararı alan şirketlerden.

Arşiv

Kaliteli iş gücü ve hızlı lojistik imkanları nedeniyle öne çıkan Türkiye, Avrupa başta olmak üzere civar ülkelerden yatırım çekiyor. Türkiye’nin pandemi şartlarında öne çıkması Avrupalı firmaların üretimlerini Türkiye’ye taşımasına neden oluyor. Avusturya’nın Türkiye Ticaret Müsteşarı Georg Karabaczek, Avusturyalı ve uluslararası diğer firmaların Türkiye’yi üretim merkezi olarak gördüğünü belirterek,dedi.

EKONOMİ
Züccaciye sektörü sipariş yetiştiremiyor: Çin'den hediyelik eşya alamayan AB Türkiye'ye yöneldi

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/10/23/03/00/resized_fc933-9fb8b471karabaczek.jpg

ÜRETİM ALT YAPISI SAĞLAM

EKONOMİ
Üretimi yatırımla büyütüyor

EKONOMİ
Türkiye’de üretilmesi için harekete geçildi: Tanesi 100 bin euro

AVUSTURYA DÖRDÜNCÜ ÜLKE

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı verilerine göre, Avusturya, 2002 ile 2021 (Ocak-Ağustos) yılları arasında Türkiye’ye en çok uluslararası doğrudan yatırım yapan 4’üncü ülke konumunda yer alıyor. Ülkenin söz konusu dönemde Türkiye’ye toplam doğrudan yatırım tutarı 10 milyar 716 milyon doları buldu. Bu tutarın artması için çeşitli iş birliği imkanları da değerlendiriliyor. Avusturya’dan yaklaşık 250 firmanın Türkiye’de yatırımı bulunuyor.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/10/23/02/59/resized_5563d-a7dfe600olcaytoyigit.jpg

Danimarkalı Vestas da burada büyüyecek

EKONOMİ
Üretim kaynaklı istihdam tırmanıyor

EKONOMİ
Türkiye Alman şirketlerin radarında: 1,5 milyar nüfusluk için merkez olarak görüyorlar