Atıl arazilere bereket geldi

Uzun yıllardır kendi kaderine terk edilmiş tarım arazilerini üretime kazandıran uygulamalar yaygınlaşıyor. Çiftçilere tahsis edilen arazilerde; dönem dönem arz açığı yaşanan hububat, baklagil, yağlı tohumlu bitkiler, sebze ve meyve yetiştiriliyor.

Yasemin Asan
Fotoğraf: Arşiv

Tarım üretimi ve ihracatında dikkat çeken bir çıkış yapan Türkiye, atıl durumdaki alanları tarıma kazandırmayı sürdürüyor. Uzun yıllardır kendi haline terk edilmiş tarım arazilerini üretime kazandıran uygulamalar yaygınlaşıyor. Çiftçilere tahsis edilen boş arazilerde; dönemsel olarak arz açığı yaşanan hububat, baklagil, yağlı tohumlu bitkiler, sebze ve meyve yetiştiriliyor.

DÖRTTE BİRİ SULANABİLİR

Uygulama ile öncelikli insan ve hayvan beslenmesi açısından önemli ve stratejik öneme sahip hububat, baklagil, yağlı tohumlu bitkiler yetiştirilmesi teşvik edildi. Söz konusu ürün arzında yıl boyu sorun yaşanmaması, bitkisel üretimin artırılması, tarımsal hasılayı artırmak suretiyle ülke ekonomisine katkı sağlamak amacıyla güzel tarım uygulamaları örnekleri sergilendi.

TESİS DE KURULUYOR

ÇELTİĞE DAMLA SULAMA

Suyun dünyada artan önemini dikkate alan Türkiye, suyun etkin ve tasarruflu kullanılması için fazla su tüketimi olan çeltik gibi ürünlerde damla sulama sistemi kullanımının teşvikini de sağlıyor. Bu yıl yaklaşık 10 bin dekar alanda çeltik üretiminde damla sulama sisteminin kullanılması sağlandı.

EKONOMİYE 3,5 MİLYAR KATKI