Akaryakıtta gizli zamma inceleme

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, akaryakıt zamlarını vatandaşın cebine yansıtmayan Eşel Mobil Sistemi'ni suistimal eden şirketlere soruşturma açtı. Aralarında BP ve Shell gibi kurumların da bulunduğu şirketlerden gizli zamma yönelik savunma istendi.

Nur Banu Aras
İnceleme başlatılan şirketlerin özellikle Shell ve BP gibi yabancı şirketler olduğu öğrenildi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), haksız kar artışıyla akaryakıt fiyatlarına gizli zam yapan dağıtım şirketleri hakkında inceleme başlattı. İnceleme başlatılan şirketlerin özellikle Shell ve BP gibi yabancı şirketler olduğu öğrenildi. EPDK yazı göndererek bu şirketlerden bilgi ve belge istedi. Yapılacak incelemeye göre gerekli görülürse şirket bazlı soruşturma açılması ve ceza verilmesi ya da tavan fiyat uygulaması söz konusu olabilir.

EKONOMİ
Enflasyonun gıdası zamlar

ZAMLAR ÖTV’DEN KARŞILANIYOR

BÜYÜK HACİMDE SATIŞ YAPILDI

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) bazı akaryakıt dağıtım şirketlerinin Eşel Mobil Sistemi'nde devrede olduğu bu dönemde pompa satış fiyatlarında hem benzinde hem de motorinde dövizdeki düşüşe rağmen makul olmayan artışlar olduğunu tespit etti. Bütün büyük hacimli akaryakıt dağıtım şirketlerinden gerekli bilgi ve belgeleri talep eden EPDK ilk aşamada haksız kâr artışı sağladığı tespit edilen şirketler hakkında inceleme başlattı.

KÂR OYUNUNA İZİN YOK

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/03/04/06/27/resized_9e58f-6d1b024aepdkbaskan.jpg