Afrika ile ticaret  uçuşa geçti: Geçen yıl 25 milyar doları aştı

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, 2003’te 5,4 milyar dolar olan Türkiye-Afrika ülkeleri arasındaki ticaret hacminin 2020’de koronavirüs salgınının olumsuz etkilerine rağmen 25 milyar doları aştığını söyledi. Bakan Muş, 36 Afrika ülkesinin Ankara büyükelçileri ve büyükelçilik yetkilileriyle kahvaltıda bir araya geldi. Kıta ülkeleriyle ticari ve ekonomik ilişkileri daha da güçlendirmek istediklerinin altını çizen Muş, Türkiye’nin Afrika ülkeleri ile ekonomik ve ticari ilişkilerine ‘kazan-kazan’ temelinde yaklaştığını vurguladı.

Ekonomi Servisi
Afrika ülkelerinin Ankara büyükelçileriyle bir araya gelen Bakan Muş, kıta ülkeleriyle ticari ve ekonomik ilişkileri daha da güçlendirmek istediklerini ifade etti.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Afrika ülkelerinin Ankara büyükelçileriyle ticari ve ekonomik ilişkileri daha da güçlendirmek için bir araya geldi. Ticaret Bakanlığı’nda yapılan çalışma kahvaltısı toplantıda karşılıklı ticaretin arttırılması için görüş alışverişinde bulunduklarını belirten Bakan Muş, “Afrika ülkelerinin Ankara büyükelçileriyle bir araya geldik. Afrika ülkeleriyle ticari ve ekonomik ilişkileri daha da güçlendirmek için görüş alışverişinde bulunduk” dedi.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/09/15/12/46/resized_6ca80-2b3ae1famus2.jpg

EKONOMİ
Ticaret Bakanı Mehmet Muş: Rekor bir büyüme kaydedildi

36 BÜYÜKELÇİ KATILDI

SALGINA RAĞMEN TİCARET HACMİ 25 MİLYAR DOLARI AŞTI

Toplantıda, Bakan Muş tarafından, 2003 yılında 5,4 milyar dolar olan Türkiye-Afrika ülkeleri arasındaki ticaret hacminin 2020 yılında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının olumsuz etkilerine rağmen 25 milyar doları aştığı bildirildi.

EKONOMİ
İhracat rakamları açıklandı: Ticaret Bakanı Mehmet Muş güzel haberi 'cumhuriyet rekoru' diyerek duyurdu

TÜRK ÜRÜNLERİ DAHA ÇOK YER BULMALI

YATIRIM İÇİN ORTAM SAĞLAYALIM

Türkiye’nin Afrika ülkeleri ile ekonomik ve ticari ilişkilerine “kazan-kazan” temelinde yaklaştığını da ifade etti. Bakan Muş, karşılıklı yatırımların artmasına yönelik olarak girişimcilere yatırım için gerekli altyapının ve ortamın sağlanmasından da memnuniyet duyulacağını bildirdi. Toplantıda, 21-22 Ekim’de İstanbul’da gerçekleştirilecek 3. Türkiye-Afrika Ekonomi ve İş Forumu’na ilişkin hususlar da ele alındı.