900 bin kişi İstanbul’dan

‘Burası Türkiye, Burada İş Var’ sloganıyla başlatılan istihdam kampanyasının İstanbul ayağı iş dünyası temsilcilerinin yoğun katılımıyla gerçekleşti. Bu yıl sonuna kadar 2,5 milyon yeni istihdamın hedeflendiği projenin 900 bini İstanbul’dan gelecek.

Haber Merkezi
Soldan sağa sırasıyla; Tamer Kıran, Şekib Avdagiç, Ali Kopuz, Orhan Aydın, Ali Yerlikaya, Zehra Zümrüt Selçuk, Mevlüt Uysal, Rifat Hisarcıklıoğlu,, Abdurrahman Kaan, Erdal Bahçıvan ve İsmail Gülle

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından ‘Burası Türkiye, Burada İş Var’ sloganıyla 25 Şubat'ta başlatılan istihdam kampanyasının İstanbul buluşması dün İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya İstanbul Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın yanı sıra iş dünyası temsilcilerinden de yoğun katılım sağlandı. Bu yıl sonuna kadar 2,5 milyon yeni istihdamın hedeflendiği kampanyanın 900 bini İstanbul’dan gelecek.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2019/03/16/01/24/resized_92f00-3c830510isci11.jpg

İŞ GÜCÜ PİYASASI DESTEKLENİYOR

İşverene SGK prim desteği, vergi muafiyeti gibi çeşitli destek ve teşviklerden oluşan paketi açıklayan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk burada yaptığı konuşmada, İstanbul'dan aldıkları 1 milyon ilave istihdam sözünü de not ettiklerini dile getirerek, bakanlığın iş gücü piyasasını sadece istihdam arttırma yönüyle değil aynı zamanda teşviklerle de desteklediğini kaydetti.

ŞU ANA KADARKİ EN GÜÇLÜ PAKET

Bu konuda şu ana kadar en güçlü paketin sunulduğuna işaret eden Selçuk, şöyle konuştu: "İşverenlerimizin nisan ayı sonuna kadar sağlayacağı her ilave istihdam için, 3 ay boyunca prim ve vergilerin yanı sıra ücreti de devlet olarak biz karşılayacağız. Eğer şartları sağlanırsa izleyen 9 ayda da prim ve vergileri ödemeye devam edeceğiz. Bu yeni teşvikin de apaçık ortaya koyduğu gibi, devletimiz vatandaşlarımızın iş bulabilme imkânını arttırmak için hiçbir fedakârlıktan kaçınmıyor.”

ASGARİ ÜCRET DESTEĞİNE DEVAM

Mevcut çalışanlarına ilave olarak işe alınan her bir sigortalının, asgari ücret düzeyinde tüm prim ve vergilerini 12 ay boyunca karşılayacaklarını ifade eden Selçuk, “2016'da başlattığımız asgari ücret desteğini bu yıl da devam ettiriyoruz. Geçtiğimiz yıl 9 ay olarak uygulanan desteğin süresini bu yıl 12 aya çıkardık. 500 ve üzeri çalışanı olan iş yerlerine 101 lira, 500'ün altında çalışanı olan iş yerlerine ise 150 lira asgari ücret desteği veriyoruz” şeklinde konuştu.

ÖZELLİKLİ TEŞVİKLER SÜRÜYOR

Prime Esas Kazanç tutarı üzerinden 5 puan prim indiriminin çalışan başına 127,92 lira ila 960 lira arasında işverenlerin yükünü hafiflettiğinin de altını çizen Bakan Selçuk, şunları kaydetti: “Yurt dışına işçi götürenlere genel sağlık sigortası priminde 5 puan indirim, Ar-Ge faaliyeti yürüten işverenler ile kültür yatırım ve girişim belgesi olanlara sigorta priminden yarıya yakın indirim gibi diğer bakanlıklarımızla işbirliğinde yürüttüğümüz özellikli teşviklerimiz de sürüyor."

EKONOMİ
İşsizlik rakamları açıklandı