Zelenskiy'den NATO'ya tepki: Bugünden itibaren ölenlerin hepsi sizin yüzünüzden ölüyor

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, NATO'nun Ukrayna'yı uçuşa yasak bölge ilan etmeyi reddederken şehirlerin bombalanmasına yeşil ışık yaktığını bildirdi. Zelenskiy, "NATO bugün uçuşa yasak bölge oluşturmayı reddederek Ukrayna şehirleri ve köylerinin daha fazla bombalanması için yeşil ışık yaktı. Bugünden itibaren ölenlerin hepsi sizin yüzünüzden ölüyor" diye konuştu.

Vladimir Zelenskiy

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, yaptığı açıklamada, bugün düzenlenen NATO zirvesini, "zayıf ve kafaları karıştıran bir zirve" olarak niteledi. "Herkesin Avrupa için özgürlük mücadelesini bir numaralı hedef olarak görmediğinin açık olduğu bir zirve gerçekleştirildiğini" belirten Zelenskiy, şöyle devam etti:

"NATO, ŞEHİRLERİN VE KÖYLERİN BOMBALANMASI İÇİN YEŞİL IŞIK YAKTI"

"NATO bugün uçuşa yasak bölge oluşturmayı reddederek Ukrayna şehirlerinin ve köylerinin daha fazla bombalanması için yeşil ışık yaktı" diyen Zelenskiy, şunları kaydetti:

Zelenskiy, "NATO ülkelerinin, güya Ukrayna üzerindeki gökyüzünü uçuşa kapatmakla Rusya'nın NATO'ya karşı doğrudan saldırganlığını kışkırtacağı yönünde bir masal oluşturduklarına inanıyoruz. Bu, kendi kendine hipnoz. Bugünden itibaren ölenlerin hepsi sizin yüzünüzden ölüyor" dedi.

DÜNYA
Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: Harekat devam ederse dünyanın sonu gelmiştir

DÜNYA
Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy Avrupa'ya seslendi: Biz düşersek siz de düşersiniz