Zelenskiy: Rusya fosfor bombası kullanıyor

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya’yı Ukrayna’da fosfor bombaları kullanmakla suçladı. Zelenskiy, "Rusya Federasyonu’na yönelik yaptırım politikasının daha da ciddiye alınması gerekiyor. Yaptırımlar neden gerekli? Çünkü Rusya’yı barışa zorlamanın tek aracı bu" diye konuştu.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya-Ukrayna savaşının 49. gününde Estonya parlamentosuna seslendi.

Zelenskiy, "Rusya Federasyonu’na yönelik yaptırım politikasının daha da ciddiye alınması gerekiyor. Yaptırımlar neden gerekli? Çünkü Rusya’yı barışa zorlamanın tek aracı bu" diye konuştu.

DÜNYA
Ukrayna Rus güçlerine Grad füzeleriyle karşılık veriyor

"Tüm suçluları belirleyeceğiz ve bulacağız"

Zelenskiy, "Bu işgalin 49 gününde Rus askerlerinin işlemediği suç yoktur. Tüm bu savaş suçlarını mutlaka araştıracağız, tüm suçluları belirleyeceğiz ve bulacağız. Ne kadar sürerse sürsün. Ama bunu Avrupa ülkeleriyle birlikte çok daha hızlı yapabiliriz. Stalin’in işkencecilerinin çoğunun yaptıkları hiçbir şeyden sorumlu tutulmadıklarını unutmayın. Bu nedenle yeni nesil Rus cellatlarını adalete teslim etmek özellikle önemlidir" ifadelerini kullandı.Avrupa’da birlikte hareket edilmesinin önemine dikkati çeken Zelenskiy, "Ukrayna, yakın gelecekte AB üyeliği için aday statüsü almalıdır" dedi.

DÜNYA
Putin'in kızının 'vaftiz babası' Ukrayna'da yakalandı

DÜNYA
Rusya: Ukrayna'ya ait 130 uçak, 99 helikopter ve 2 bin 153 tank imha edildi

DÜNYA
Putin'den 'İstanbul müzakeresi' açıklaması: Ukrayna kendi anlamasından çekildi