Yunan basını: NATO ve AB, Yunanistan adına karar veriyor

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Türkiye ve Yunanistan liderleriyle yaptığı görüşmenin ardından iki ülkenin NATO bünyesinde “teknik görüşmelere başlama kararı aldıklarını” açıklamıştı. Yunan haber sitesi Pronews'te yer alan analizde Yunanisyan'ın diplomatik olarak "ezildiği" ve aynı cevabı vermeye zorlandığı belirtildi.NATO ve AB'nin Yunanistan adına karar verdiği belirtilen analizde "Yunanistan'ın Türkiye ile 'koşulsuz' bir diyalog içindeymiş gibi 'sürünmemizi' istiyorlar" ifadelerine yer verildi.

Yunan medyasında yer alan analizde Yunanistan'ın tuzağa düşürüldüğü yazıldı.

Yunan gazetesi Pronews'te yer alan bir analizde Yunanistan'ın NATO ve AB tarafından tuzağa düşürüldüğü yazdı. Önceki gün NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Türkiye ve Yunanistan liderleriyle yaptığı görüşmenin ardından iki ülkenin NATO bünyesinde “teknik görüşmelere başlama kararı aldıklarını” açıklamıştı.

DÜNYA
NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: Türkiye ve Yunanistan teknik görüşme kararı aldı

GÜNDEM
Fransa'dan Doğu Akdeniz'de gerilimi tırmandıracak hamle: Türkiye'ye karşı en büyük silahını gönderiyor

Yunanistan diplomatik olarak zorlandı

Pronews'te yer alan analizde Yunanisyan'ın diplomatik olarak "ezildiği" ve aynı cevabı vermeye zorlandığı belirtildi.

Bu nedenle, diplomatik olarak ezmek için Atina'yı da aynı şekilde yanıt vermeye "zorlamak" istediler. Yani Türkiye'den gelen baskıyı kaldırmak istediler. Türk saldırı eylemlerinin sonucu olan bir baskı.NATO tarafından yapılan açıklamalarda Yunanistan'ın "uzlaşma karşıtı" profilde yansıltıldığı söylenen analizde NATO'dan gelen açıklamalar "sıtından bıçaklama" olarak değerlendirildi.

DÜNYA
Avrupa'nın şımarık çocuğu Yunanistan mafyacılığa soyundu: Türk gazetecilerin fotoğraflarını ırkçı internet sitesinden paylaşarak hedef gösterdiler

DÜNYA
Macron'u Esed’e benzettiler: Lübnan’ı sömürge zihniyetiyle yeniden yönetmek istiyor

"Yunanistan adına karar verildi"

Analizde ayrıca Yunanistan'ın ortak olarak gördüğü NATO ve AB'nin "tatsız kararlar" aldığı belirtildi.

NATO ve AB'nin Yunanistan adına karar verdiği belirtilen analizde "Yunanistan'ın Türkiye ile 'koşulsuz' bir diyalog içindeymiş gibi 'sürünmemizi' istiyorlar" ifadelerine yer verildi.

Yunanistan'ın ayrıca meşru müdafaa haklarının elinden alındığı belirtildi.

Türkiye ve Yunanistan'ı "iki değerli müttefik" olarak niteleyen Stoltenberg, NATO'nun ortak güvenliği etkileyen konular için en önemli istişare platformu olduğunu belirtmişti.

Stoltenberg, "NATO dayanışması ruhu içinde gerilime çözüm bulmak için tüm ilgili müttefik ülkelerle yakın temas içinde kalmaya devam edeceğim." değerlendirmesinde bulunmuştu.

DÜNYA
Göreve devam: Oruç Reis Meis ve Rodos karasuları bitimine kadar olan bölgeyi tarayacak

DÜNYA
Yunanistan'ın Türkiye korkusu: Ordu için harekete geçtiler