UNICEF 'Endişe duyuyoruz' diyerek korkunç tabloyu açıkladı

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Sözcüsü James Elder, İsrail'in yoğun saldırıları altındaki Gazze'deki çocuk ölümlerinden endişe duyduklarını ve Gazze'nin çocuklar için mezarlığa dönüştüğünü söyledi. Gazze'de şu ana kadar 940 çocuğun kayıp olduğu ve her gün 420'den fazla çocuğun öldürüldüğü belirtildi.

Gazze, çocuklar için mezarlığa dönüşüyor.

Elder, BM Cenevre Ofisinin haftalık basın toplantısında, İsrail ile Filistin arasında devam eden çatışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Gazze'deki çocukların, 7 Ekim'den bu yana devam eden çatışmalardan olumsuz etkilendiğini vurgulayan Elder, "Gazze'de artan çocuk ölümlerinden endişe duyuyoruz. Gazze, çocuklar için mezarlığa dönüşüyor." ifadelerini kullandı.

Elder, UNICEF'in çatışmalar için acil ateşkes ve Gazze'ye insani yardım malzemelerinin kesintisiz ulaştırılması çağrısını yineleyerek "Gazze'deki çocuklar yalnızca bombardımanlar nedeniyle ölmüyor, onlar ihtiyaç duydukları tıbbi bakım eksikliği nedeniyle de ölüyor" dedi.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında ölenlerin sayısının son 24 saatte 219 artarak 8 bin 525 olduğunu bildirdi. Ölenlerin ise 3 bin 542’si çocuk, 2 bin 187’si kadın

GÜNDEM
İşgalci İsrail'in Gazze'deki soykırımı 25. gününde: Terör devleti hastaneleri vurmaya devam ediyor

DÜNYA
Çin İsrail'i haritadan sildi: İsmi de yok bayrağı da! Ülke yetkililerinden jet açıklama

DÜNYA
Barbar İsrail'in katlettiği bebeklerin 133'ü bir yaşını bile doldurmamıştı