Üç ülkeden ortak açıklama: Dağlık Karabağ'da derhal ateşkes sağlanmalı

Dağlık Karabağ'da yeniden alevlenen çatışmalar nedeniyle ortak bir açıklama yayınlayan Rusya Devlet Başkanı Putin, ABD Başkanı Trump ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron, bölgede derhal ateşkes sağlanması çağrısı yaptı.

Foto: Arşiv.

Ermenistan ve Azerbaycan’ın, Dağlık Karabağ sorununa ilişkin 1992 yılında kurulan AGİT Minsk Grubu üyeleri Rusya, ABD ve Fransa’dan ortak açıklama yapılarak iki ülkeye ateşkes çağrısı yapıldı.

Kremlin Basın Servisi’nden yapılan açıklamada bölgede artan çatışmaların derhal durdurulması, tarafların karşılıklı saldırılarını kesmesi AGİT Minsk Grubu üyeleri aracılığıyla bir önce tarafların müzakerelere başlaması vurgusu yapıldı. Ayrıca açıklamada çatışmalarda ölenler için baş sağlığı dileklerinde bulunuldu.

GÜNDEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kalıcı barışın yolu Ermenilerin işgal ettikleri her karış Azerbaycan toprağından geri çekilmelerinden geçiyor

GÜNDEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Her kim 'Türkiye'nin Suriye'de ne işi var' diyorsa ya bölgeyi ve tarihini bilmiyordur ya da kafasında başka hesaplar yapıyordur