Türk Hava Yolları ekipleri Çin uçuşlarında maske takmaya başladı

Çin’de ortaya çıkan ve kısa sürede yayılan Korona virüsüne karşı önlem amacıyla Çin uçuşlarında görevli Türk Hava Yolları (THY) uçuş ekipleri koruyucu maske takmaya başladı. Havalimanındaki termal kameralı uygulama sayısı da ikiye çıkarıldı.

Çin uçuşlarında görevli Türk Hava Yolları ekipleri maske takmaya başladı.

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede yayılan yeni tip ölümcül Korona virüsüne karşı Çin’in yanı sıra dünyanın birçok noktasında önlemler alınmaya devam ediyor. Bu kapsamda Türk Hava Yolları(THY) da aldığı yeni kararla Çin seferlerinde görev yapacak uçuş ekiplerine koruyucu maske ve eldiven takabileceklerini bildirmişti.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/01/29/09/34/resized_837e5-A920917_05.jpg

Termal kamera sayısı ikiye çıkarıldı

Öte yandan Çin uçaklarına yönelik önlemler kapsamında havalimanındaki termal kameralı uygulama sayısı da ikiye çıkarıldı.

Çin uçakları için özel tahsis edilen kapıların bulunduğu iki ayrı bölgede yolcuların vücut ısıları bu kameralarla ölçülebiliyor.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/01/29/09/35/resized_828ee-A920917_02.jpg

“Dışarı çıkan insan sayısı azaldı, her yer hayalet şehre dönüyor”

Eğitim amacıyla bulunduğu Çin’de okulunun virüs tehdidi nedeniyle eğitime ara verildiği için Türkiye’ye döndüğünü belirten yolculardan Eren Ocak, bölgedeki durumu anlatarak, dedi.

DÜNYA
Koronavirüs'lü hastanın kriz geçirdiği anlar kamerada

DÜNYA
Koronavirüs Çin'i sardı: İnsanları yere yığıyor