Suudi Arabistan, hakaret içerikli karikatürleri kınadı: İslamı terörle ilişkilendiren her türlü girişimi reddediyoruz

Hazreti Muhammed'e hakaret içerikli karikatürlere tepki gösteren Suudi Arabistan, İslamın terör ile ilişkilendirilmesini reddettiklerini duyurdu.

Foto: Arşiv.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından yapılan yazılı açıklamada, "Suudi Arabistan, İslamı terörle ilişkilendiren her türlü girişimi reddediyor. Barış peygamberi Hazreti Muhammed'e ya da herhangi bir diğer peygambere hakaret içerikli karikatürleri kınıyor" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada ayrıca, "Suudi Arabistan aynı zamanda dünya halkları arasında nefret, şiddet ve aşırılık yaratan, birlikte yaşama ve karşılıklı saygı değerlerini ihlal eden tüm uygulama ve eylemleri reddediyor" ifadelerine yer verildi.

DÜNYA
Fransız mallarına boykot dalgası

Ne olmuştu?

Fransa'da 16 Ekim'de Hazreti Muhammed'e hakaret içerikli karikatürleri derste öğrencilerine gösteren bir öğretmenin başının kesilerek öldürülmesinin ardından, siyasetçilerin büyük bir kısmının İslam'ı ve Müslümanları hedef alan açıklamalarda bulunması tartışmalara ve İslam dünyasında protestolara yol açtı. Macron son dönemde yaptığı bir açıklamada, Hazreti Muhammed'e yönelik karikatürleri yayınlamaktan geri durmayacaklarını söylemişti.

DÜNYA
Fransa’da muhalefet lideri Melenchon'dan Macron'a sert çıkış: Kontrolünü kaybetti!

EKONOMİ
Fransız ürünlerine boykot: Türkiye'de de hızla yayılıyor

DÜNYA
Fas skandal karikatürlerin yayınlanmasını şiddetle kınadı