Rusya'ya yaptırımlar Avrupa'daki doğal gaz fiyatlarını uçurdu

Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı askeri harekata dünyadan tepkiler yükselmeye devam ediyor. Devlet Başkanı Vladimir Putin'i savaş kararından vazgeçirmek için Amerika ve Avrupa'dan art arda Rusya'ya karşı yaptırım kararları geldi. Rusya'ya yönelik yeni kısıtlayıcı tedbirler nedeniyle Avrupa'da doğal gaz fiyatları güne yüzde 34 artışla başladı.

Arşiv

Avrupa'da derinliği en fazla olan Hollanda merkezli sanal doğalgaz ticaret noktası TTF'de işlem gören nisan vadeli kontratların fiyatı geçen hafta megavatsaat başına 93 euro'dan kapanmıştı. Söz konusu doğalgaz kontratlarının fiyatı yeni işlem gününe 125 euro'dan başladı. Böylece, Avrupa'da doğalgaz kontratları fiyatı önceki işlem günündeki kapanışa kıyasla yüzde 34 yükseldi. Doğalgaz kontratlarında megavatsaat fiyatı TSİ 10.49'da 108 euro seviyesinde seyretti.

DÜNYA
Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik başlattığı işgal girişiminde altıncı gün: Dakika dakika bölgedeki son gelişmeler

DÜNYA
Rusya Ukrayna’yı iki gün içinde işgal edebileceğini planlamış

DÜNYA
Rusya'nın Avrupa'daki truva atı: Kaliningrad

Endişeler giderek artıyor

Fiyatlar, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları nedeniyle Batı ülkelerinin Rus bankalarını SWIFT'ten çıkarma ve Rusya Merkez Bankası varlıklarını dondurma kararı sonrası arttı. Yeni ekonomik yaptırımlar Avrupa'ya gaz tedarikine yönelik endişelerin artmasına neden oldu.

AB ülkeleri, mevcut durumda doğalgaz ihtiyacının yüzde 40'ını Rusya'dan tedarik ediyor.

Öte yandan AB üyesi ülkelerin enerji bakanları bugün Brüksel'de olağanüstü toplantıda bir araya gelecek. Bakanlar, doğalgaz ve petrol fiyatlarındaki artış ile bu konularda uygulanabilecek tedbirleri görüşecek.

DÜNYA
Ukrayna sokaklarında dikkat çeken billboardlar: İvan, annen Ukraynalıları öldürdüğünü biliyor mu?