Rusya’nın komuta merkezi vuruldu: Genelkurmay Başkanı Gerasimov kıl payı kaçtı

Rusya’nın işgal girişiminde savaş ülkenin doğusunda yoğunlaşırken, Ukrayna ordusu, Rusya’nın İzyum komuta merkezini vurduğunu, saldırıda 200’ün üzerinde askerin öldüğünü açıkladı. Bölgeye gizli bir ziyarette bulunan Rusya Genelkurmay Başkanı Valeri Gerasimov’un da füzeli saldırıdan kıl payı kurtulduğu iddia edildi.

Dış Haberler
Rusya Genelkurmay Başkanı Valeri Gerasimov

Rusya’nın Ukrayna’yı hedef alan işgal girişiminde savaş, ülkenin doğusunda yoğunlaşırken, Rus ordusu sürpriz bir saldırıyla kalbinden vurulduğu iddia edildi. Ukrayna, Rusya’nın İzyum komuta merkezini vurduğunu, saldırıda 200’ün üzerinde askerin öldüğünü açıkladı. The New York Times gazetesi saldırının, Rusya Genelkurmay Başkanı Valeri Gerasimov’un bölgeye gizli bir ziyarette bulunduğunun öğrenilmesi üzerine planlandığı kaydetti. Ukrayna’nın iddiasına karşı Rusya tarafından bir yalanlama ya da doğrulama gelmedi. Rusya’nın savaşın başından beri yüzlerce subay kaybı verdiği belirtiliyor.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2022/05/02/11/31/resized_c05f4-2ca7e8admanc59fet.jpg

GERASİMOV KILPAYI KURTULDU

YÜZLERCE SUBAY KAYBETTİ

55 yaşındaki Rus Tümgeneral Simonov, savaşın başından beri öldürülen 9’uncu Rus general olarak kayıtlara geçti. Rus hükümeti silahlı kuvvetlerinin uğradığı ölümlerin sayısı hakkında nadiren güncellemeler verirken, mahalli idareler ve gazeteler tarafından yapılan duyurular en az 317 subayın çatışmalarda öldüğünü gösteriyor.

DÜNYA
Ukrayna direnişinin sırrı deşifre oldu: Kritik yardım haftalar sonra ortaya çıktı

9 MAYIS’TA ZAFER YOK

DÜNYA
Ukrayna Rusya’da rafineri vurdu