Rusya Suriye’de zorda : Paralı askerlerin maaşları düşürüldü

Ukrayna’da büyük kayıplar veren Rusya, Suriye’deki paralı askerlerine maaş ödeyemez hale geldi. Rusya’nın desteklediği 5. Kolordu’daki maaşlar 200 dolardan 100 dolara indirildi. Gönüllü askerler bu nedenle ordudan ayrılırken Rus birlikleri ve Wagner’in çekildiği bölgelere İranlı milisler yerleşiyor.

Arşiv

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın etkileri Suriye’de daha net olarak görülmeye başlandı. Suriye’de Rusya tarafından desteklenen 5. Kolordu’da maaşlar yarı yarıya düştü. Bazı bölgelerde de Rus askerleri ve Wagner’i çekilmeye başladı. Ruslardan boşalan alana ise İran milisleri yerleşiyor. Ukrayna ile başlayan krizin ardından Suriye’den kendi askerlerini ve Wagner gruplarını çekmeye başlayan Rusya’dan yeni bir adım daha geldi.

UKRAYNA FATURASI

PARAYI AZ BULAN AYRILIYOR

Rusya’nın mart ayında 5. Kolordu’daki bazı grupları savaşmak için Ukrayna’na götürmek istediğini, ancak milislerin bu teklifi kabul etmediği vurgulandı. Yerel kaynaklar, Rusya’nın maaşlarda indirime giderek milisleri savaşa zorladığını ifade ediyor. 5. Kolordu, ağırlıklı olarak Deraa, Deyrizor ve İdlib’te faaliyet gösteriyor.

RUSLAR GİDİYOR, İRANLI MİLİSLER GELİYOR

DÜNYA
Suriye’deki Rus askeri Ukrayna’ya gidiyor

DÜNYA
Rusya Suriye'den yaklaşık bine yakın paralı asker topladı