Rus devlet televizyonunda tehdit gibi sözler: Varşova'ya kadar ilerleriz

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali devam ederken Batı ülkelerinin Ukrayna'ya silah desteğine Moskova yönetimi oldukça rahatsız. Rus devlet televizyonundan devam eden savaşla ilgili tehdit gibi sözler geldi. Sunucu Olga Skabeeva, ABD'nin silah desteğine devam etmesi durumunda Polonya'ya kadar ilerleyebileceklerini söyledi.

Foto: Arşiv.

Rus devlet televizyonu ve analistleri, ABD'nin Ukrayna'yı silahlandırmaya devam etmesi durumunda; savaşın Polonya'ya da yayılacağını ifade etti.

Daha önce "Üçüncü Dünya Savaşı başladı", "Bin tane Bayraktar TB2 düşürdük" tarzı spekülatif açıklamalar yapan Skabeeva, yaptığı yeni açıklamada; savaşın Polonya'ya sıçrayabileceğini söyledi.

"VARŞOVA'YA KADAR İLERLERİZ"

Rus ordusu; özellikle de Batı dünyasının Kiev'e verdiği silah desteğinden rahatsız. Geçtiğimiz hafta; ABD'nin gönderdiği Yüksek Performanslı Topçu Roket Sistemlerinin (HIMARS) Ukrayna'ya ulaşmıştı.

POLONYA SESSİZ KALDI

Polonya Dışişleri Bakanlığı, Rus sunucunun ifadeleri sonrası Newsweek'in konuya dair sorularına yanıt vermedi.

Bu noktada, Polonya'nın NATO üyesi olduğunu hatırlatmak gerekiyor. Bu yüzden böyle bir durumun gerçekleşme ihtimali yok denecek kadar az. Moskova yönetimi; böyle bir müdahalede NATO'nun 5. maddesini tetikleyeceğini, direkt olarak NATO'yla savaşacağını iyi biliyor.

DÜNYA
Ukrayna Savunma Bakan Yardımcısı Malyar: Ukrayna'nın savaştaki kayıpları devlet sırrıdır

DÜNYA
Biden'dan İsrail Cumhurbaşkanı Herzog'a: ABD olduğu sürece asla yalnız olmayacaksınız

DÜNYA
Joe Biden'ın Rusya-Ukrayna Savaşı ikilemi