Paşinyan kayıp

Azerbaycan’ın demir yumrukla Karabağ’ı işgalcilerden temizlemesi Ermenistan Başbakanı Paşinyan’ın koltuğunu sallıyor. Paşinyan siyasi krize neden olan ateşkes anlaşmasından sonra ortalıktan kayboldu. Ermeni medyası, Paşinyan ve ailesinin nerede olduğunun bilinmediğini yazdı. İddialara göre ülkenin başbakanı kendini güvende hissettiği bir sığınakta saklanıyor.

Aybike Eroğlu
Nikol Paşinyan

Azerbaycan hezimeti sonrası Ermenistan sokakları gösterilerin merkezine dönüşürken, Başbakan Paşinyan’ın Savunma Bakanlığı'nın idari binasında saklandığı iddia ediliyor. Ermeni basınında yer alan iddiaların biri de Paşinyan’ın kendini güvende hissettiği bir sığınakta saklandığı yönünde.

DÜNYA
Dağlık Karabağ'a gelen Rus barış güçleri ilk kez görüntülendi

EŞİ VE KIZLARI DA KAYIP

DÜNYA
Avrupa basını Dağlık Karabağ'ı konuşuyor: Zafer Azerbaycan'ın, Türkiye ve Rusya da kazandı

DÜNYA
İngiliz basını: Savaşın en büyük galibi Türkiye

ERMENİSTAN’DA SULAR ISINIYOR

Öte yandan Ermenistan, Karabağ’da alınan başarısız sonuca ilişkin protesto gösterilerine sahne oldu. Paşinyan’ın istifasını isteyen Ermenistan muhalefeti, başkent Erivan’da meydanlarda biraraya geldi. Protesto gösterileri sırasında bazı göstericiler gözaltına alındı. Muhalefet partileri liderleri de gösteri alanına gelmesi dikkat çekti.

DÜNYA
Ermenistan Karabağ'dan çekiliyor: Rus barış gücü yola çıktı

DEVLET HAYALİ KURUYORDU

DÜNYA
Aliyev'den Ermenistan Başbakanına: Ne oldu Paşinyan?

KRONİK BİR YALANCI

Ermeniler’in bu savaşı her bakımdan kaybettiklerini çok önceden anlamış olması gerektiğini aktaran Danyuk, “Ermeni toplumunun çoğunluğu devrime inanıyor ve "yeni bir Ermenistan" kurulmasını umuyordu: Herkes aldatıldı. Nikol Pashinyan kronik bir yalancıdır” dedi.