Müzakerede ikinci görüşme yarın

Rusya, Ukrayna ile müzakerelerin 3 Mart'ta sabah Belarus sınırındaki Brest'te gerçekleştirileceğini bildirdi. Ukrayna heyetinin Kiev’den ayrıldığını ve halihazırda yolda olduklarını belirten Putin’in Müşaviri Vladimir Medinskiy, “Biz önceden geldik. Galiba, onlar anlaştığımız üzere yarın sabah burada olacak” dedi.

Arşiv

Rusya heyetine başkanlık eden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Müşaviri Vladimir Medinskiy, gazetecilere, Belarus’un Ukrayna ve Polonya’ya sınır şehri olan Brest’in Belovejsk Ormanı bölgesinde açıklama yaptı.

DÜNYA
BMGK Rusya'nın saldırılarını kınayan karar tasarısını kabul etti: Beşe karşı 141 oy

"Karşılıklı anlayışa ulaşılan öneriler var"

Ukrayna ile masada bazı önerilerde karşılıklı olarak anlayışa ulaştıklarını aktaran Medinskiy, “Ancak bazıları, en temel olanları oldukça beklenen şeylerdi. Ukrayna tarafı, Kiev ile düşünmek ve istişare etmek için zaman istedi.” ifadesini kullandı.

Medinskiy, Rus tarafının Ukrayna tarafının ulaşım sorununa anlayışla yaklaştığını, Belarus tarafında tüm güvenliği Belarus özel kuvvetlerinin sağladığını söyledi.

Rus askeri birliklerinin de Ukrayna’da heyete hareket etmeleri için güvenlik koridoru sağladığını bildiren Medinskiy, yarın heyeti beklediklerini yineledi.

DÜNYA
Çin Rusya'ya yaptırım uygulamayacak: Onaylamıyoruz

Belovejsk Ormanı’nda SSCB’nin dağılışı resmen kararlaştırılmıştı

8 Aralık 1991’de Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği’nin dağılışını resmen ilan eden ve Bağımsız Devletler Topluluğu’nun kuruluşunu sağlayan Belovejsk Anlaşması, Belarus’un Brest şehrindeki Belovejsk Orman Bölgesindeki yazlık bir konutta imzalanmıştı.

DÜNYA
Almanya’nın taahhüt ettiği silahların Ukrayna’ya teslim edildiği belirtildi

DÜNYA
Gürcistan yarın AB'ye hızlı katılım için başvuru yapacak