Mescid-i Aksa'ya 2020 yılında 18 bini aşkın Yahudi baskın düzenledi

Kudüs İslami Vakıflar İdaresi, 2020 yılında 18 binden fazla fanatik Yahudi’nin İsrail polisi korumasında Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlediğini açıkladı. Vakfın Başkanı Şeyh Hatib, "2020 yılı içinde İsrail makamlarının izni dahilinde ve polisinin korumasında 18 bin 526 fanatik Yahudi, Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyerek Harem-i Şerif'in hürmetini ihlal etti" ifadelerini kullandı.

Fotoğraf: Arşiv

Kudüs İslami Vakıflar İdaresi, 2020 yılında 18 binden fazla fanatik Yahudi’nin İsrail polisi korumasında Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlediğini açıkladı.

Koronavirüs bile baskınları durdurmadı

DÜNYA
BAE heyeti Aksa’dan kovuldu

Harem-i Şerif'in hürmeti ihlal edildi

Şeyh Hatib, “2020 yılı içinde İsrail makamlarının izni dahilinde ve polisinin korumasında 18 bin 526 fanatik Yahudi, Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyerek Harem-i Şerif'in hürmetini ihlal etti.” ifadelerini kullandı.

DÜNYA
Polis fanatik getirdi

Kudüs İslami Vakıflar İdaresinin egemenliği ihlal ediliyor

Mescid-i Aksa ve Kudüs'teki vakıflar; İsrail ile Ürdün arasında 26 Ekim 1994'te imzalanan barış antlaşmasına göre Ürdün Vakıflar, İslami İşler ve Mukaddesat Bakanlığına bağlı Kudüs İslami Vakıflar İdaresinin himayesinde bulunuyor.

DÜNYA
İsrail, Mescid-i Aksa'ya ulaştıran tarihi merdiveni yıktı

İsrail makamlarının bu tek taraflı kararını tanımayan Kudüs İslami Vakıflar İdaresi, Müslümanların egemenliğini ihlal edici bu tür girişleri baskın olarak nitelendiriyor. İşgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa, Müslümanların ilk kıblesi olma özelliğini taşıyor.

DÜNYA
İsrail polisi Mescid-i Aksa'da cemaate saldırdı: 10 kişi yaralandı